Naar homepage
NPO Radio 2

Leo Blokhuis over de vroege jaren van Elton John

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over de vroege jaren van Elton John

in een nieuwe aflevering van de podcast Top 2000 a gogo neemt Leo Blokhuis je mee door de vroege jaren van Elton John.

"Deze editie gaat helemaal over een held: Elton John. Hij is een artiest met een onverwoestbare carrière en doet het elk jaar goed in de Top 2000", vertelt Leo aan het begin van de aflevering.

Een gouden combinatie

Elton John is met 300 miljoen verkochte albums wereldwijd een van de meest succesvolle artiesten aller tijden, maar ook hij heeft ooit moeten sappelen. Leo Blokhuis duikt in de vroege jaren van Reginald Dwight, zoals hij dan nog heet, de jaren dat hij aan de kost komt als pianist in de groep Bluesology, sessiewerk doet op grote hits én zijn muzikale kompaan Bernie Taupin ontmoet. "Bernie schrijft teksten en Elton muziek. Het blijkt een gouden combinatie", vertelt Leo. Om de kost te verdienen aan het begin van zijn carrière speelt Elton John ook veel nummers van andere artiesten. Zo heeft hij zelfs 'Ma Belle Amie' van de Nederlandse band Tee-Set gecoverd. "DIt is toch meestelijk?", aldus een enthousiaste Leo. Zijn leven veranderde voor altijd na een baanbrekend optreden in de Troubadour Club in Los Angeles, want wat er toen gebeurde... Je hoort het in onderstaande aflevering:

#2 - Elton John – de vroege jaren (S02)

Elton John brengt niet eerder vertoond werk uit in 'Jewel Box'

Op vrijdag 13 november verschijnt een nieuwe box waarop niet eerder uitgebracht werk van Elton John te horen is. Jan-Willem Start Op belt met muziekjournalist Jan van der Plas over het album. "Elton John neemt afscheid en dat zullen we weten ook", vertelt hij.

Podcast Top 2000 a gogo

Dit is dé podcast over de Top 2000. Met de beste verhalen achter de nummers uit de lijst der lijsten en een inkijkje in de spannendste gebeurtenissen rondom de Top 2000. Maar vooral: heel veel muziek. De podcast is te beluisteren op alle bekende podcastplatformen en in de gratis NPO Radio 2 app.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie