Programma

Zangeres Mell over live-versie van I'd Rather Go Blind: 'Het is een en al seks aan het einde'

  1. Nieuwschevron right
  2. Zangeres Mell over live-versie van I'd Rather Go Blind: 'Het is een en al seks aan het einde'

De nieuwe podcast Liedjeslust van Dolf Jansen gaat over het grote gevoel dat alleen in liedjes gevangen kan worden. In de eerste aflevering is zangeres Melanie Jonk van Mell & Vintage Future te gast.

Liedjeslust is voortgekomen uit Afslag Thunder Road. "Het is een grote vreugde om met makers, tekstschrijvers en muzikanten over liedjes en lyrics te spreken. Ik verheug mij de komende weken op gasten als Tim Knol, Marike Jager, Blackbird, Jacqueline Govaert en Mr a balladeer", vertelt Dolf. In Liedjeslust neemt een gast zelf drie liedjes mee en vertelt over de teksten en waarom het zo mooi is. Dolf voegt er ook zelf nog een liedje aan toe. In de eerste aflevering praat Dolf met zangeres Mell over liedjes schrijven, teksten, liefdesverdriet en missen. "Maar we hebben ook veel gelachen", aldus Dolf.

Gigantische fan van John Mayer

Het eerste nummer dat in de podcast wordt gedraaid is Gravity van John Mayer. "Ik ben een gigantische fan van John Mayer", vertelt Mell. "Ik werd altijd heel blij van dit nummer. Op een gegeven moment kwam ik voor mezelf in een donkere periode terecht. Ik had last van een burn-out en ik voelde me echt heel slecht en depressief. Ik begon dit nummer te spelen in een tijd dat ik mij niet goed voelde en dan ga je heel anders naar de tekst luisteren. Je gaat het nummer heel anders beleven." Zelf heeft ze het nummer ook vaak gespeeld en zelfs opgenomen. "Ik vond het doodeng om het op te nemen. Het is voor mij zo'n belangrijk liedje."

'Het is een en al seks aan het einde'

Naast een nummer van John Mayer praat het duo ook over I'd Rather Go Blind in de versie van Etta James en Dr John. "Ik heb dit filmpje op YouTube al een miljard keer bekeken", aldus Mell. "Ze zijn zo aan het spelen met elkaar. In het liedje vertelt ze eerst haar verhaal. Hij maakt het een beetje goed en zegt orry voor wat hij haar heeft aangedaan en dan komen ze weer samen." Mell wilde graag deze specifieke live-versie laten horen. "Het is spectaculair. Ik word er zo ontzettend gelukkig van als ik ernaar kijk en luister. Het is zo goed. De hele lust en liefde komt terug. Het is een en al seks aan het einde."

Het blijft niet bij deze twee nummers, want Mell en Dolf praten ook over De Wedstrijd van de grote Bram Vermeulen en Dolf neemt een liedje voor Mell mee: People Get Old van Lori McKenna. Benieuwd naar het grote gevoel achter deze liedjes? Je hoort het in de eerste aflevering van Liedjeslust:

Liedjeslust

De podcast van Dolf Jansen over het grote gevoel dat alleen in liedjes gevangen kan worden. De vraag is….of je liedjes lust?

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie