Programma

Splinter Chabot openhartig in gesprek met Ruud: 'Ik wilde niet anders zijn'

  1. Nieuwschevron right
  2. Splinter Chabot openhartig in gesprek met Ruud: 'Ik wilde niet anders zijn'

Ruud sprak een half uur lang met programmamaker en politiek expert Splinter Chabot over het zijn van 'de zoon van', politieke aspiraties, zijn grote dromen en waarom hij geen homo wilde zijn.

Hij is één van de vier zonen van schrijver Bart Chabot, maar hij is inmiddels zelf steeds bekender aan het worden als tafelheer van De Wereld Draait Door en hij werkt op de jongerenafdeling van de VVD.

ADHD

Hij lijkt veel op zijn vader, maar heeft ook veel weg van zijn moeder. "Qua uiterlijk en qua manier van praten heb ik veel van mijn vader. Zeker qua spraaktempo, maar ik hou ook van paardrijden en vioolspelen en dat zijn niet echt dingen die ik per se rechtstreeks met mijn vader associeer", vertelt hij. Splinter is druk, maar heeft geen ADHD zoals veel mensen misschien denken. Hij werd als kind getest, maar de oorzaak voor zijn drukke gedrag had een andere reden: "Ik heb geen ADHD, maar ik bleek mij heel erg te vervelen in de klas."

'Ik wilde niet anders zijn'

Splinter Chabot valt op jongens. 'Heb je moeite met je geaardheid?', vraagt Ruud zich af. "Ja uiteraard in het begin heel veel moeite. Zoals op de middelbare school wist iedereen het wel. Mijn ouders wisten het ook. Het is heel leuk als de buitenwereld het weet en er geen problemen mee heeft, wat heel erg fijn is overigens. Het gaat erom dat je het zelf kunt accepteren. Ik had zelf geen problemen als mannen op mannen vallen of vrouwen op vrouwen, maar ik wilde het zelf niet zijn." Waarom? "Het maakt heel veel dingen minder makkelijk. Ik week al een beetje af in dat ik graag op toneel stond en op de basisschool graag jurken droeg. Ik wilde niet anders zijn." Hij loopt er fantastisch gestyled bij. 'Is dat jouw homozijn?', vraagt Ruud. "Nee. Ik zeg ook nooit dat ik homo ben, want ik ben Splinter. En Splinter valt misschien op mannen. Ik vind dat je je moet kleden zoals je je voelt anders leg je een laagje leugen over jezelf heen. Dat vind ik gewoon heel erg zonde."

Verder vertelt Splinter meer over zijn politieke werk, zijn dromen en zorgen rondom de gezondheid van zijn ouders:

#9 - 30 MINUTEN RAUW met Splinter Chabot (S04) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie