Programma

De beste berichten van luisteraars: smeergeld en onverstaanbare radio

  1. Nieuwschevron right
  2. De beste berichten van luisteraars: smeergeld en onverstaanbare radio

We krijgen elke week zoveel appjes binnen dat we ze onmogelijk allemaal kunnen beantwoorden. Daarom maken we elke week een selectie berichten die we hier direct maar van antwoord voorzien!

De ochtendshow aan de andere kant van de wereld


We vragen ons af wat Trudy dan twee weken heeft gedaan in Nieuw-Zeeland, maar we gaan uit van een trektocht door het land wat wij vooral kennen als Midden-Aarde. Dan hoor je dus onze ochtendshow in de avond. Zou je dan ook het nieuws horen van 12 uur geleden?

Alle berichten voorlezen op radio?

Tsja Rolf, we krijgen dus nogal veel berichten binnen en anders ben je niet naar muziekzender aan het luisteren, maar naar een soort eindeloos kroeggesprek van letterlijk duizenden mensen tegelijkertijd. Ook niet goed voor de stembanden van onze dj's. En nog iets: wat moeten we dan doen met dit wekelijks terugkerende artikel?

Wat zegt die gast in onze tune?

Arjan hoort elke ochtend na het nieuws van 08:00 uur een bijzondere versie van de NPO Radio 2-tune, maar heeft geen idee wat er nou precies wordt gezegd. We kunnen vast verklappen dat de stem die je er doorheen hoort roepen van een luisteraar genaamd Fonz is. Hij stuurde ons dit jaar een audio-appje, want dat kan ook met onze NPO Radio 2 app! Kunnen jullie wel horen wat hij zegt?

Een kritische luisteraar heeft het niet op Ilse

We krijgen natuurlijk niet alleen laaiend enthousiaste berichten en dat hoeft ook helemaal niet. Zo vindt deze luisteraar Ilse DeLange helemaal niks. Hij vraagt zich zelfs af of we er soms geld voor krijgen om haar te draaien. Nou Ruud, we stellen je graag gerust: zo werkt dat natuurlijk niet bij de publieke omroep. Wij vinden haar gewoon een steengoede artiest. So incredible!

Wil je ook je mening kwijt, iets met ons delen of heb je een mooie foto die wij echt moeten zien? Download dan de NPO Radio 2-app en stuur ons een berichtje!

Omslagfoto: Unsplash, Paul Hanaoka

Ster advertentie
Ster advertentie