Programma

Wat wilden Caroline en Emmely vroeger worden?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat wilden Caroline en Emmely vroeger worden?

In deze vijfde aflevering vertelt een kletsnatte Sven Kockelmann over zijn technieken, beroert Maaike de ballen van Caroline en Emmely en komt Sabina steeds dichterbij Neil Young.

Een nieuwe aflevering van ‘de enige podcast met 90% amusement en 10% informatief genot’: de Vrouwen met Ballen podcast! Emmely de Wilt en Caroline Brouwer beantwoorden weer vragen en wensen van luisteraars. Zo komt de langgekoesterde wens van luisteraar Maaike om ook eens aan het fameuze bingorad te draaien eindelijk in vervulling! Haar zorgt er meteen voor dat de vrouwen moeten bellen met Sven Kockelmann, voor een inspreekwens van luisteraar Niels.

Chef Kockelmann

De zelfbenoemd ‘toetsende interviewer’ neemt in eerste instantie niet op, maar bij een tweede poging blijkt dat te komen doordat Sven in een regenbui stond. “Ik heb meteen een beeld van jou in een regenpak.” “Zo’n beertje Paddington?”, vervolgt Emmely. Sven haalt de dames snel uit hun droom: “Ik heb mij na de middelbare school één ding voorgenomen: ik trek nooit van mijn leven meer een regenpak aan”, antwoordt hij. Een mening die door de vrouwen wordt gedeeld. “Wie dat uitgevonden heeft…!? wat een gruwelijke uitvinding is dat!”, zegt Caroline.

Emmely en Sven zijn collega’s bij KRO-NCRV, dus onthult Emmely een bijzondere ‘samenwerking’ tussen de twee. “Aangezien hij het in zijn vrije tijd heel leuk vindt om te bakken en te koken, kwamen wij ooit met het idee ‘Chef Kockelmann’. Hij keek heel bedenkelijk, maar ik vond het echt hilarisch.” Is dat alles? Nee, ook ‘Op het hakblok’, ‘Kocken met Kokelmann’ schudde Emmely destijds zo uit haar mouw. “Ik weet niet óf de KRO-NCRV-leiding luistert, maar ik vind nog steeds dat we er werk van moeten maken.” Sven kan er inmiddels hartelijk om lachen en lijkt er misschien zelfs voor open te staan! “Ik hoor het wel!”

Meer over Neil Young

Ook is er in deze vijfde aflevering een vervolg op de wens van Sabina. Zij wil graag sokken breien voor haar grote idool Neil Young, maar weet zijn schoenmaat niet. Daarom bellen de vrouwen, bij gebrek aan contactgegevens van ‘Grunge Uncle Neil’, met een podotherapeut. Want is het mogelijk om aan de hand van iemands lengte zijn schoenmaat te berekenen? Neil Young is 1,82 meter, en “met die lengte zit je met maat 43 – 45, ongeveer.” “Dat is wel even een werkje, maar dat heb ik ervoor over!” zegt Sabina.

Later als ik groot ben

Bovendien komen we erachter wat Emmely en Caroline later wilde worden toen ze klein waren. Zo wilde Emmely graag archeoloog worden, maar zag Caroline wel een toekomst als chirurg. “Bij de eerste keer zat ik zelf moest bloedprikken, viel ik flauw, dus toen heb ik dat weer laten gaan.”

VROUWEN MET BALLEN

Vrouwen met Ballen, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, te beluisteren vanaf dinsdag 18 augustus via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Emmely en Caroline hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie