Programma

Grootste klokkenluider uit geschiedenis tabaksindustrie in Simone's Songlines

  1. Nieuwschevron right
  2. Grootste klokkenluider uit geschiedenis tabaksindustrie in Simone's Songlines

Muzikale nomade Simone Walraven reist voor Simone's Songlines de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Dit keer spreekt ze met Amerikaanse klokkenluider Dr. Jeffrey Wigand.

Als een soort Edward Snowden uit de jaren negentig, onthulde Dr. Jeffrey Wigand in de Amerikaanse CBS talkshow 60 Minutes dat de tabaksindustrie met opzet verslavende en kankerverwekkende stoffen toevoegt aan sigaretten. Ook wordt er doelbewust campagne gevoerd om zoveel mogelijk kinderen aan het roken te krijgen. Als gevolg van zijn onthullingen werden Dr. Wigand en zijn kinderen jarenlang door de tabaksindustrie bedreigd, in een vergeefse poging om hem het zwijgen op te leggen. Inmiddels is hij 77 jaar en zet hij zijn strijd tegen de tabaksindustrie onverminderd voort.

Simone Walraven vraagt hem naar de stand van zaken. Maar ook: Hoe komt hij tot rust temidden van stress en welke muziek raakt hem? Luister nu de bijzondere aflevering:

Simone's Songlines

Muzikale nomade Simone Walraven reist voor Simone's Songlines de wereld af op zoek naar inspirerende verhalen en bijzondere muziek. Van over de hele wereld komt onze 'Vliegende Siep' met haar bijdrages: ze draait Top 2000 classics en haar eigen ontdekkingen. Ze praat met mensen die iets te vertellen hebben. En wij mogen stiekem meeluisteren!

Ze sprak al met onder meer soulster Leon Bridges, journalist Sinan Can en radiomaker Patrick Kicken. Nieuwsgierig? Je luistert de podcasts hier.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie