Programma

Album 'Bad' bestaat 30 jaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Album 'Bad' bestaat 30 jaar!

Vijf jaar na het album 'Thriller' brengt Michael Jackson in 1987 'Bad' uit. Het album viert zijn dertigste verjaardag, maar dit wist je nog niet over de plaat!

1. Prince wil niet meewerken

Michael Jackson wil graag dat Prince meewerkt met het openingsnummer 'Bad'. De band tussen Prince en Michael is niet bepaald optimaal, dus Prince weigert. Zijn reden? "De eerste zin van het nummer is: 'Your butt is mine'. Michael gaat dat niet tegen mij zingen en ik zeker niet tegen hem."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

2. Honderd miljoen

Hoewel het album Thriller al in gigantische hoeveelheden verkocht werd, blijft Jackson streven naar meer. Hij legt nog een beetje meer druk op het schrijven van Bad door aan zijn badkamerspiegel een briefje te hangen met de tekst '100 miljoen'. Dat is zijn doel voor het nieuwe album, maar het zijn er uiteindelijk minder geworden: 35 miljoen.

3. Recordaantal nummer 1-hits

Bad is het eerste album met vijf nummer 1-singles. Dat zijn: 'I Can’t Stop Loving You', 'Bad', 'The Way You Make Me Feel', 'Man In The Mirror' en 'Dirty Diana'. Dat record blijft 23 jaar lang staan. Tot daar Katy Perry is met 'California Gurls', 'Teenage Dream', 'Firework', 'E.T.' en 'Last Friday Night (T.G.I.F.)' van het album Teenage Dream.

4. Magische schoenen

Het is je vast opgevallen dat Michael Jackson een flink eind naar voren leunt in de video van ‘Smooth Criminal’. In de video doet hij dit door middel van een lijn, maar Michael zou Michael Jackson niet zijn als hij het ook live wil doen. Daarom is er een speciale schoen ontwikkeld waarmee hij tijdens zijn optredens de zwaartekracht kan manipuleren. Op deze schoenen heeft Michael Jackson een patent aangevraagd en gekregen.


5. Recht uit het hart

Het ritme van 'Smooth Criminal' is niet zomaar een ritme. Het is namelijk de hartslag van Michael Jackson zelf. Het is opgenomen en via een synclavier (een soort synthesizer) weer afgespeeld. Ook heeft 'Smooth Criminal' niet altijd zo geheten. De titel was eerst 'Al Capone'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie