Programma

Regisseur Tim Oliehoek over remake van Home Alone

  1. Nieuwschevron right
  2. Regisseur Tim Oliehoek over remake van Home Alone

Disney heeft bekendgemaakt een remake te maken van Home Alone. Wat kunnen we verwachten? Gijs belt met regisseur Tim Oliehoek.

Wat maakt deze film zo iconisch? "De casting is natuurlijk briljant. Macaulay Culkin als Kevin. Het jongetje. Die hebben we allemaal omarmd. Daar werden we allemaal verliefd op", legt Oliehoek uit. "Het is heel geestig en de combinatie met de muziek van John Williams. Soms heb je dat sommige elementen goed bij elkaar plakken en dat er een geweldige kerstfilm uitkomt."

Nostalgiegevoel

Toch is Oliehoek nog niet meteen heel erg te spreken over deze remake. "Ik hou mijn hart een beetje vast voor deze reboot. Het komt weer vanuit Disney heb ik begrepen. Disney doet het de hele tijd met The Lion King, Alladin en noem maar op", legt Oliehoek uit. "Het werkt en dat heeft ook een beetje te maken dat mensen een beetje lui zijn. Ze gaan alleen naar datgene wat ze kennen. Van 'ja leuk nostalgiegevoel!'. Mensen moeten gewoon een schop onder hun reet krijgen en naar films gaan waarvan ze niet weten wat ze krijgen. Dat is het leuke van films, dat je op ontdekkingsreis gaat."

Streamingdiensten

Gaan bij Home Alone ook nieuwe technieken toegepast worden zoals bij The Lion King? "Het heeft veel meer te maken met een nieuwe streamingdienst wat er aan zit te komen. Disney Plus. Ze moeten concurreren met andere streamingdiensten. Ze pakken allemaal titels die men kent en daar hebben ze de rechten van. Ze hopen aan mensen een account te kunnen koppelen." Om van deze remake iets te maken moet het verhaal volgens Oliehoek goed zijn. "Waar kijk je naar? Dat is het allerbelangrijkste. Het scenario en dan casting."

Hoofdrolspeler Macaulay Culkin heeft in ieder geval al laten weten hoe de remake eruit zou komen te zien. Onderuitgezakt op de bank met een bord eten. Zal hij een rolletje gaan spelen in de remake? Hij laat in ieder geval op Twitter weten: 'Hey Disney. Bel me'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: screenshot


Ster advertentie
Ster advertentie