Programma

Terugkijken: Henny Vrienten opent achtdelig eerbetoon aan Nederlandse podiumkunsten

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugkijken: Henny Vrienten opent achtdelig eerbetoon aan Nederlandse podiumkunsten

In het nieuwe VPRO-programma On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid vanuit TivoliVredenburg samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars. Aan Henny Vrienten de eer om af te trappen.

Henny Vrienten heeft door heel Nederland zijn muzikale voetsporen nagelaten. Elk poppodium, café of zelfs stadion is een podium geweest voor de 72-jarige muzikant. Hij scoorde grote hits met Doe Maar, maakt in zijn rijke carrière meerdere soloalbums en schreef onder meer liedjes voor Klokhuis en Sesamstraat. Het vak is zijn roeping: "Ik kom er toch steeds achter dat ik toch net een beetje meer mens ben als ik speel."

Optreden niet mogelijk

En juist dat spelen is voor veel muzikanten nu onmogelijk. Ook voor de artiesten die hij in On Stage heeft uitgenodigd. Onder meer Bertolf, punkband Hang Youth en Eefje de Visser zijn op Vrientens verzoek naar TivoliVredenburg gekomen. De zanger nodigde ook Froukje uit, het grote muzikale talent dat door vrijwel alle media en popjournalisten als de ontdekking van het jaar wordt gezien. Juist zij zou nu elke dag in de schijnwerpers moeten staan, meent Vrienten. “Ik heb ontzettend te doen met iemand als Froukje. Die roem oogst, want ze maakt prachtige muziek, maar ze kan niet het podium op.”

Dat podium krijgt ze in On Stage dus wel. En de komende weken geldt dat voor nog veel meer artiesten. In acht afleveringen zullen onder meer Danny Vera, Lucky Fonz III en Ryanne van Dorst samen met Nadia Moussaid de deuren van het poppodium openen. Het tv-programma is vanaf 7 februari elke zondag om 19.20 uur te zien op NPO 2.

Bekijk de eerste aflevering met Henny Vrienten nu terug:

Foto omslag: VPRO

Ster advertentie
Ster advertentie