Naar homepage
NPO Radio 2

Inwoners Zoutelande gratis naar Concert at Sea

  1. Nieuwschevron right
  2. Inwoners Zoutelande gratis naar Concert at Sea

BLØF nodigt heel Zoutelande uit voor Concert at SEA. De band wil op deze manier het succes van gelijknamige hit vieren met de inwoners van het Zeeuwse dorp. Paskal Jakobsen hangt aan de lijn bij Ekdom In De Ochtend om over de actie te vertellen!

Veel aan Zoutelande te danken

De track 'Zoutelande' van BLØF is een grote hit geworden in Nederland en heeft gezorgd voor de Belgische doorbraak van de band. Voor de Zeeuwse muzikanten genoeg reden om de inwoners van het gelijknamige dorp uit te nodigen voor het door hun georganiseerde Concert at Sea. Gerard wil hier graag meer over weten en belt met Paskal. Verwacht de band nu veel bezoekers vanuit het dorp? "Gratis kaarten worden nooit zo massaal opgehaald als je zou verwachten. Ik denk dat er een mannetje of drie- a vierhonderd komt", vertelt de zanger. En het is volgens Jakobsen maar goed ook dat niet het hele dorp uitloopt: "Anders moeten straks een burgerwacht gaan inzetten en krijgen wij gedonder met inbraken daar. Dat is ook niet de bedoeling."

Beluister het gesprek met Paskal Jakobsen hier:

Uitnodiging op de Zeeuwse mat

De inwoners van Zoutelande krijgen deze week een brief met een uitnodiging voor het festival op de mat. Daarin schrijft de band wat de hit in Nederland heeft losgemaakt: 'Cameraploegen vanuit heel het land kwamen naar Zoutelande op zoek naar het gammele strandhuis. Fans boekten spontaan een weekend weg naar het dorp om kennis te maken met de sfeer. Het liedje was maandenlang niet van de radio te slaan of stond op repeat in de lokale Zoutelandse horeca. Graag willen we dit succes met jou als inwoner vieren of het enigszins met je goedmaken als je het liedje niet meer kan aanhoren'.

NPO Radio 2 is er dit jaar weer bij op Concert at Sea en zorgt ervoor dat je thuis geen hoogtepunt hoeft te missen.

Check hier een live-versie van 'Zoutelande' bij Ekdom In De Ochtend:

Foto omslag: Bullet-Ray


Ster advertentie
Ster advertentie