Programma

Jimi Hendrix' psychedelische ‘Voodoo Child (Slight Return)' live

  1. Nieuwschevron right
  2. Jimi Hendrix' psychedelische ‘Voodoo Child (Slight Return)' live

Jimi Hendrix maakte in zijn veel te vroeg geëindigde leven een flinke indruk op het rock genre en de muziekindustrie in zijn geheel. Hij laat legendarische optredens na, waaronder 'Voodoo Child (Slight Return)' in Maui in 1970.

Het ontstaan

Het nummer 'Voodoo Child (Slight Return)' komt voort uit Hendrix' 'Voodoo Chile' uit 1968. Hendrix schrijft het origineel met mede-Experience-lid Mitch Mitchell, organist Steve Winwood en bassist Jack Casady tijdens een studio jam. De volgende dag kwam ook Experience-lid Noel Redding mee de studio in om het nummer te doen. Hij vertelt over deze dag: "We hebben dat nummer in de studio geleerd. De camera’s stonden aan terwijl we het die dag speelden." Jimi vertelt later ook over deze dag: "Iemand was aan het filmen toen we 'Voodoo Child' begonnen te spelen. We speelden het ongeveer drie keer, omdat ze ons in de studio wilden filmen, om het eruit te laten zien alsof we aan het opnemen waren." Een aantal van deze beelden komen terug in het onderstaande fragment, waarin verschillende betrokken producenten vertellen over het ontstaan van het nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Live in Maui 1970

'Voodoo Child (Slight Return)' werd een van Jimi Hendrix' grootste hits en hij en zijn band speelden het veel live. Zo ook in 1970 in Maui, waarvan verrassend mooie beelden zijn overgebleven. Deze, en andere nummers die hij die dag in Maui ten gehore bracht, komen in november opnieuw uit in combinatie met nooit eerder uitgebrachte interviews en ander materiaal, in de vorm van een documentaire. Hieronder is te zien hoe Jimi Hendrix 'Voodoo Child (Slight Return)' in Maui magisch liet klinken, en zijn publiek meetrok in een psychedelische bubbel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

Jimi Hendrix heeft met zijn band The Jimi Hendrix Experience in 2019 zes noteringen in de Top 2000. 'Voodoo Child (Slight Return)' staat op plek 859. Benieuwd naar zijn hoogste notering? Of hoe Hendrix' muziek zich in de jaren door de lijst hebben bewogen? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie