Programma

De La Soul bouwt feestje op North Sea Jazz

  1. Nieuwschevron right
  2. De La Soul bouwt feestje op North Sea Jazz

De tweede dag North Sea Jazz is een komen en gaan van grootheden, waaronder De La Soul, Gladys Knight en George Benson

George Benson

​Als we de statuur van een muzikant moeten afrekenen op zijn muzikale vrienden, dan kunnen we niet anders dan concluderen dat George Benson tot de aller grootsten behoort. Op het podium van North Sea Jazz laat de 74-jarige zanger en gitarist ​zien dat hij nog steeds een artiest van wereldformaat is. De ene na de andere hitballad glijdt door de zaal, met 'Nothing's Gonna Change My Love For You' als grootste meezinger. Het tempo neemt naarmate de show vordert toe, met de discokraker 'Give Me The Night' als absoluut hoogtepunt.

Norah Jones

Het is alweer een enorme tijd geleden dat Norah Jones een hit heeft gehad, maar dat wil niet zeggen dat de zangeres stilgezeten heeft. De zangeres die we vooral kennen van haar uitmuntende doorbraakalbum Come Away With Me kleurt op North Sea Jazz keurig binnen de lijntjes van het countryjazzgenre waarmee ze groot is geworden. Nergens opwindend of indrukwekkend, maar wel heerlijk om lekker in je stoel bij weg te dromen. De hits 'Sunrise' en 'Don't Know Why' krijgen een prominente plek in het optreden.

Gladys Knight

Ze behoort tot één van de grootste soulvocalisten die er is, dus het is extra bijzonder dat Gladys Knight op North Sea Jazz te zien is. Haar stem is nog steeds heel prettig om te horen en ze doet er alles aan om haar publiek bij de show te betrekken. Naast haar eigen klassiekers, waaronder natuurlijk 'Midnight Train To Georgia', laat ze ook diverse nummers van andere, veelal jongere grootheden horen, waaronder Adele, Sam Smith, Bonnie Raitt en Lionel Richie.

De La Soul​

Wat zijn ze lang weggeweest, de heren van De La Soul. De terugkeer op het podium van het hiphoptrio is dan ook een warm weerzien in de warme Nile-zaal op North Sea Jazz. De heren bouwen een groot feest met rapklassiekers als 'Me Myself & I', 'Oooh', 'Ring Ring Ring (Ha Ha Hey)', 'All Good?' en het zomerse 'A Roller Skating Jam Named "Saturdays"'. De La Soul wordt afwisselend bijgestaan door enkel een dj of een voltallige band, inclusief kopersectie, en het publiek smult ervan. Handjes in de lucht en gaan!

Foto's: Bullet-Ray & HP van Velthoven

Ster advertentie
Ster advertentie