Programma

Tim Knol: 'Het Songfestival heeft geen reet met muziek te maken'

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Knol: 'Het Songfestival heeft geen reet met muziek te maken'

Tijdens een bezoek aan 't Wordt Nu Laat legt Tim Knol uit dat hij niet echt te spreken is over het Eurovisie Songfestival.

Zanger Tim Knol zal nooit meedoen aan jaarlijkse muziekevenement. Sterker nog, zelfs thuis vanaf de bank kan hij het Eurovisie Songfestival niet uitstaan. “Ik vind het verschrikkelijk. Ik kan er niet naar kijken, ik vind het niet normaal”, zegt Knol tegen Toine. “Mijn meisje kijkt ieder jaar, dan ga ik gewoon het huis uit die avond", legt Knol uit. “Ik kan er niet tegen, wat een poppenkast. Het heeft geen reet met muziek te maken.” Knol heeft vooral moeite met de vooraf opgenomen muziek. “Alles moet nep behalve de stem. Dat alleen al, ik zou niet zonder gitaar kunnen optreden”, zegt Knol.

Duncan Laurence

Toch heeft Knol wel waardering voor de winnaar van dit jaar. “Ik vind het knap van Duncan Laurence dat het hem is gelukt met een goed liedje. Dat is hartstikke vet", aldus Knol. De zanger ziet dan ook een verschil tussen Nederlandse inzendingen en die van andere landen. Knol: “In Nederland doen er misschien serieuze muzikanten mee, maar in de rest van Europa zijn het gewoon allemaal clowns.”

't Wordt Nu Laat

Je hoort 't Wordt Nu Laat dinsdag tot en met vrijdag van 00:00 tot 02:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: still

Ster advertentie
Ster advertentie