Programma

Elton Johns nieuwe album is af

  1. Nieuwschevron right
  2. Elton Johns nieuwe album is af

Elton John heeft zijn nieuwe album af en komt in september uit. Volgens de Brit is het een volwassen album vol soul, gospel en country.

The Diving Board

De Britse popzanger Elton John zal zijn dertigste soloalbum uitbrengen in september. De titel van het nieuwe werk was The Diving Board, werd veranderd in Voyeur en is nu weer gewoon The Diving Board. Dit weekend mochten Amerikaanse journalisten de dertien nieuwe liedjes horen op een ‘listening party’. Het album zou in februari uitkomen, maar de releasedatum is verschoven naar september.

Gastmuzikanten

Elton John brengt zijn nieuwe werk in september van dit jaar uit. Op het album doen onder meer Raphael Saadiq en Jack Ashford mee. Saadiq is een soulzanger en begenadigd bassist die persoonlijk door John werd gevraagd om op het album te spelen. Jack Ashford is een percussionist en zat in de Motown begeleidingsband The Funk Brothers.

Soul, gospel en country

Niet voor niets heeft Sir John de twee soulmuzikanten gevraagd voor zijn album. “Mijn nieuwe album heeft alles wat ik prachtig vind aan Amerikaanse muziek: soul, gospel en country. Het is ook het meest volwassen album dat ik kan maken op mijn leeftijd. Mag ook wel, want voor ik het weet ben ik 80 jaar oud en speel ik in barretjes van motels.”

Ster advertentie
Ster advertentie