Programma
BNNVARA

Lucky Luke heeft een dubbelganger: 'Ik heb mondharmonica leren spelen en m'n haar geverfd'

foto: Lucky Lukefoto: Lucky Luke
  1. Nieuwschevron right
  2. Lucky Luke heeft een dubbelganger: 'Ik heb mondharmonica leren spelen en m'n haar geverfd'

Op de Heroes Dutch Comic Con in Utrecht komen dit weekend duizenden stripfanaten, gamers en cosplayers samen op zoek naar gadgets, comics en superhelden. In Spijkers met Koppen vertelt Rutger Gret over zijn alter-ego Dutch Lucky Luke.

Rutger was niet van de een op de andere dag de officiële Dutch Lucky Luke, daar heeft hij nog wel een paar dingen voor geleerd. "Ik heb paardrijlessen genomen, mondharmonica leren spelen en m'n haar geverfd." Aan tafel speelt Rutger op zijn mondharmonica de bekende Lucky Luke-soundtrack 'I'm a poor lonesome Cowboy'.

Het was niet Rutgers' eerste keuze om te veranderen in het stripfiguur Lucky Luke. "Ik heb hiervoor een Kuifje cosplay gedaan, want dat is mijn favoriete stripheld en ik dacht, ik ga nog meer Europese karakters doen." Maar zover is het niet gekomen, want een uitgeverij zag in Rutger de perfecte lonesome cowboy. Rutger ging zelfs naar Parijs voor de promotie van het stripalbum Lucky Luke in Parijs.

Rutger tekent ook strips, en Dolf bleek ook geen onbekende voor hem. Een tijdje geleden tekende hij Dolf als stripfiguur voor het blad Strip. In Spijkers met Koppen werd het een tikkeltje verwarrend; striptekenaar Rutger, die als stripfiguur Lucky Luke aan Dolf uitlegde hoe hij Dolf als stripfiguur in de stripglossy Strip had getekend. Al met al een stripverhaal waardig.

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie