Programma
KRO-NCRV

Henri Bontenbal houdt van foute orgelmuziek

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henri Bontenbal houdt van foute orgelmuziek

Op 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. Met nog een paar dagen te gaan, spreekt Gijs met enkele lijsttrekkers in Gijs 2.4! Ze praten niet alleen over hun partijprogramma, maar ook over muziek. Op maandag belt Gijs met CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal.

Het CDA heeft betere tijden gekend, maar dit maakt CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal niet minder enthousiast en gemotiveerd voor de Tweede Kamer Verkiezingen! Enthousiasme past sowieso heel goed bij de Rotterdamse Henri, want hij heeft altijd veel te zeggen en praten doet hij altijd voluit.

Foute orgelmuziek

Muziek betekent heel veel voor Henri en hij is super muzikaal. Zo speelt hij onder andere orgel én een beetje saxofoon. Dit laatste valt een beetje op de achtergrond, want druk heeft hij het zeker. Het meest opvallende aan de muzieksmaak van Henri Bontenbal is niet eens dat hij nooit uitgepraat raakt over klassieke muziek, hij nam er zelfs bandjes van op zodat hij dit terug kon luisteren wanneer hij dit wilde. Hetgeen dat er uitspringt is dat hij kan genieten van een muzieksoort die je minder zou verwachten van hem: foute orgelmuziek. Dit betekent misschien wel dat hij de grootste fan is van Orgel Joke?

Queen

Echter is het vergeet-me-nietje van Henri Bontenbal geen fout orgelplaatje. Het nummer dat hij heeft aangevraagd is Mother Love van Queen. Zeker niet de minste plaat vindt Henri. De reden dat hij een nummer van Queen heeft aangevraagd en niet een klassieke plaat, is simpel. Dit is namelijk omdat hij het gewoon een prachtige plaat vindt én omdat Henri het de NPO Radio 2 luisteraars niet aan wil doen om een tijd lang naar een instrumentaal muziekstuk te luisteren…

Luister hieronder naar Mother Love van Queen

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hieronder naar het gesprek in Gijs 2.4:

Henri Bontenbal (CDA) deelt zijn vergeet-me-nietje

Ster advertentie
Ster advertentie