Programma
KRO-NCRV

Dit is het vergeet-me-nietje van GroenLinks-PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is het vergeet-me-nietje van GroenLinks-PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans

Op 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. Deze week spreken enkele lijsttrekkers in Gijs 2.4 met Gijs Staverman. Niet alleen over hun partijprogramma, maar ook over muziek. Op maandag belt Gijs met GroenLinks-PvdA-lijsttrekker Frans Timmermans.

In de show wordt aan elke lijsttrekker gevraagd om een nummer uit te kiezen dat ze veel te weinig horen, oftewel een vergeet-me-nietje! De muziekkeuze van Frans Timmermans ligt misschien minder voor de hand dan dat je zou denken. Kunst en cultuur is belangrijk voor zowel Frans Timmermans zelf, als de partij. “De samenleving heeft soms te weinig begrip voor elkaar en kunst en cultuur laat deze verschillen goed zien", aldus Timmermans.

'Ik bewonder haar voor haar moed'

Muziek is altijd heel belangrijk geweest voor Frans Timmermans. Als hij iets moet voorbereiden dan zet hij altijd muziek op en toen hij van de middelbare school afkwam was hij een groot fan van Bruce Springsteen. Toch kiest hij in Gijs 2.4 niet voor The Boss, maar voor totaal iets anders: Mandinka van Sinéad O’Connor. “Ze verdient lof omdat ze één van de eerste personen was die misbruik in de katholieke kerk heeft aangekaart en ik bewonder haar voor haar moed”, aldus de lijsttrekker.

Luister hieronder naar Mandinka van Sinéad O’Connor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister het fragment hieronder terug:

Gijs 2.4

Gijs Staverman hoor je elke maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur in Gijs 2.4 (KRO-NCRV).

Ster advertentie
Ster advertentie