Programma

'Sometimes It Snows In April'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Sometimes It Snows In April'

Het eerste nummer dat wij draaiden toen bekend werd dat Prince was overleden, is 'Sometimes It Snows In April'. Dat is niet zonder reden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Christopher Tracy

Sometimes It Snows In April' zit helemaal aan het einde van de door Prince geregisseerde film Under The Cherry Moon. De zanger schrijft de emotionele ballad voor de scène waarin het door hem gespeelde hoofdpersonage Christopher Tracy overlijdt en zingt het nummer vanuit het perspectief van zijn beste vriend.

Rouwproces

In de tekst bezingt Prince het rouwproces van een goede vriend, terwijl er tegelijkertijd het besef is dat diegene een tragisch leven leed en nu misschien op een betere plek is. "I guess he's better off than he was before, a whole lot better off than the fools he left here", zo beschrijft Prince in de songtekst.

Moeder van Gerard

"Het gaat over iets wat je niet verwacht dat je toch kan overkomen", zegt Gerard Ekdom over 'Sometimes It Snows In April'. "Het is een plaat die bij mij heel hard binnenkomt vanwege de ongelofelijke herinnering aan de dag dat mijn moeder overleed. Het was mijn muziekloze dag, ik had geen zin in muziek, dat is me nooit gebeurd." Toen zijn moeder werd weggebracht, stelde Gerards zus voor dit nummer te draaien.

Quote

All good things they say, never last and love, it isn't love until it's past.

Prince

Onophoudelijke drang

Nu Prince zelf is overleden in de maand april, krijgt 'Sometimes It Snows In April' een dubbele laag. In zekere zin kun je de tekst ook relateren aan het leven van Prince. De tekstregel "sometimes I wish that life was never ending" zou zomaar kunnen slaan op de onophoudelijke drang van Prince om nieuwe muziek te maken. Soms werkte hij aan meerdere albums tegelijkertijd en veel daarvan zijn nooit (officieel) uitgebracht.

Postuum alsnog een een hit

'Sometimes It Snows In April' is niet een Prince-nummer dat je heel vaak hoort, vanwege de simpele reden dat het nooit een hit is geweest. Toch is het van grote waarde voor de fans van Prince, want het is terug te vinden als slotnummer op het zeer succesvolle album Parade uit 1986, met daarop ook zijn grote hit 'Kiss'. Nu, dertig jaar na dato, komt 'Sometimes It Snows In April' als hoogste binnenkomer postuum binnen in de Mega Top 50 op nummer 24.

Ster advertentie
Ster advertentie