Programma

Tassenontwerper Omar Munie helpt vluchtelingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Tassenontwerper Omar Munie helpt vluchtelingen

De bekende tassenontwerper Omar Munie is in 1995 als vluchteling naar Nederland gekomen. Bij Gijs 2.0 vertelt Munie dat hij de huidige vluchtelingen wil inspireren.

Bekende vluchteling

Omar Munie kwam in 1995 als vluchteling uit Somalië naar Nederland. "Het is voor mij nog heel vers", vertelt Munie bij Gijs 2.0. Munie maakt zich druk om de reacties die worden geuit op de komst vluchtelingen naar Nederland. "In 1995 kwamen er veel meer vluchtelingen dan nu en toen werd er niet zo over gesproken." Tegenwoordig werkt de 'bekende vluchteling' als succesvol tassenontwerper.

Quote

Ik wil die vluchtelingen laten zien dat ze die kans moeten waarderen

Omar Munie

Dutch Tulip

Munie wil graag iets terugdoen voor de huidige vluchtelingen. "Ik voel me omarmd in Nederland en ik denk dat al die andere vluchtelingen ook omarmd kunnen worden, maar dan moet je ook willen investeren in dit land." Hij heeft het initiatief Dutch Tulip gelanceerd om werkgevers en vluchtelingen met een status dichter bij elkaar te brengen. Zelf heeft hij ook die mogelijkheid gehad. Het idee is dat vluchtelingen op de werkvloer de taal leren beheersen en zo een toekomst kunnen opbouwen in Nederland. "Ik wil die vluchtelingen laten zien dat ze die kans moeten waarderen."

Luister hier naar het hele gesprek met Omar Munie:

Gijs 2.0
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur
DJ: Gijs Staverman

Ster advertentie
Ster advertentie