Naar homepage
Programma

Michael Pilarczyk: 'Ik was niet zo'n hele grote ster'

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Pilarczyk: 'Ik was niet zo'n hele grote ster'

In een nieuwe 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud een half uur lang in gesprek met mediaondernemer, spreker en schrijver Michael Pilarczyk.

Levenskunstenaar

"Ik ben wel blij hoe het leven nu is", geeft Michael aan. "Ik noem mezelf levenskunstenaar. Dat vind ik een mooie. Jij hebt jouw manier gevonden om de kunst in het leven vorm te geven. Ik doe dat door de praten, te schrijven en met mensen te werken." Is zijn leven in balans? "Er is een lange zoektocht voor nodig geweest. De laatste zeven, acht jaar ben ik redelijk in balans", geeft hij aan. Hoe was het voor hem toen hij niet in balans was? "Hoe uit zich dat? "Ik was twintig kilo te zwaar, ik dronk heel veel en ik was niet gelukkig met mezelf en met de wereld. Het was ook niet mijn schuld, maar de schuld van God en iedereen." Uiteindelijk kwam hij een monnik tegen in Nederland en heeft hij workshops en lessen gevolgd waardoor hij erachter kwam dat het probleem vooral bij zichzelf lag.

'Ik was niet zo'n hele grote ster'

Hij is een succesvolle tmf-presentator geweest en heeft gewerkt als presentator bij verschillende radiostations. Is het te veel geworden? "Ik was niet zo'n hele grote ster. Ik was een hele goede middenmoter altijd. Ook bij Radio 538 en TMF. Ik heb wel een andere keuze gemaakt. Twintig jaar geleden wel besloten om er niet mee door te gaan, want ik vond het niet meer leuk", vertelt hij. "Ik vond media in zijn algemeenheid niet leuk. Ik was er gewoon klaar mee." Tegenwoordig vindt hij het wel weer leuk. Waarom? Verder praat Michael Pilarczyk meer over zijn leven in Ibiza en hoe je 'je mooiste leven leeft'.

Je hoort de nieuwe 30 MINUTEN RAUW hieronder:

#11 - 30 MINUTEN RAUW met Michael Pilarczyk (S04)

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie