Programma

Simone Walraven naar Radio 2

  1. Nieuwschevron right
  2. Simone Walraven naar Radio 2

Simone Walraven gaat vanaf 6 september op vrijdagavond tussen 23:00 en 01:00 uur de late-night show 'Simones Songlines' presenteren.

Top 2000 classics en bijzondere ontdekkingen

Simone Walraven reist de wereld af op zoek naar bijzondere muziek en inspirerende verhalen. Naast de Top 2000 classics die ze gaat draaien zullen de muzikale ontdekkingen die ze tijdens haar reizen opdoet een belangrijke rol spelen in haar nieuwe programma.

Nieuw radio avontuur voor Simone Walraven

“Mijn programma gaat een heel belangrijk deel worden van mijn reizende leven, met klanken, liedjes en gesprekken die zich onderweg spontaan voordoen. Ook hou ik graag een sterke connectie met ons eigen land via muziek en interviews. Door het onverwachte element wat een leven "on-the-road" met zich meebrengt, zal zelfs het luisteren naar bekende nummers een frisse, nieuwe dimensie krijgen. Ik vind het fantastisch dat de AVROTROS meegaat in dit 21e eeuwse radio avontuur, en ik heb er héél veel zin in!”

Simone vertelt meer over haar nieuwe & nomadische programma in Gouden Uren:

Radio Decibel, Club Veronica Magazine en Countdown

Simone Walraven is pas vijftien jaar als zij haar eigen radioshow mag presenteren bij de Amsterdamse piratenzender Radio Decibel. De start van een imposante carrière die niet beperkt blijft tot radio. Voor Veronica presenteert Simone ook op televisie, waar ze is te zien als presentatrice van Club Veronica Magazine en het populaire muziekprogramma Countdown. Op Radio 3 is ze dan elke vrijdagochtend tussen 11:00 en 12:00 uur te horen. Haar populariteit bereikt een hoogtepunt na haar acteerdebuut in de film Donna Donna.

Comeback bij Gouden Radioring en KX Radio

Toch kiest het jonge idool voor een leven buiten de spotlights en vertrekt in 1988 naar Engeland en later naar Amerika. In 2009 keert Simone even terug in de schijnwerpers als ze de uitreiking van de AVRO Gouden RadioRing verzorgt. Ze viert ook haar rentree op de radio via het internetstation van de AVRO, KX Radio. Het televisiepubliek ziet haar in 2010 even terug wanneer Simone te zien is als jurylid in het programma Popstars. Met haar nieuwe wekelijkse radioshow is Simone definitief terug in de Nederlandse mediawereld.


Simones Songlines

vanaf vrijdag 6 september
23:00 - 01:00 uur
DJ: Simone Walraven

Ster advertentie
Ster advertentie