Programma

Stagemanager Richard: 'We hebben veertig seconden tijd tussen twee acts'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stagemanager Richard: 'We hebben veertig seconden tijd tussen twee acts'

Carolien praat met stagemanager Richard van Rouwendaal over het Eurovisie Songfestival. Wat moet hij precies doen en met welke uitdagingen heeft hij te maken?

"Ik zorg dat daadwerkelijk de artiesten het podium opkomen op het juiste moment en met de juiste timing. Tussendoor hebben we veertig seconden tijd tussen twee acts. De ene act moet het podium nog af en de volgende act moet er al weer op met allemaal props", legt hij uit.

Bandenwissel Formule 1

"We zijn een soort Formule 1 bandenwissel aan het doen", vertelt hij lachend. "In de piek rennen we met veertig man het podium op en ieder poppetje kan maar één ding doen. Moet je ook maar één ding doen, want als ze meer doen dan lopen ze elkaar in de weg", vertelt Richard. "Het is een teameffort. We moeten echt van elkaar weten wie wat wel kan en wie niet."

Is er één act waarvan hij denkt: grootste uitdaging ooit? Luister hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisie Songfestival 2021

Van dinsdag 18 mei tot en met zaterdag 22 mei vindt het Eurovisie Songfestival 2021 plaats in Ahoy, Rotterdam en NPO Radio 2 brengt dagelijks verslag uit. Luister ook naar De Officiële Songfestival Podcast en kijk naar Bureau Eurovisie.

Internationale Songfestival Top 50

De Internationale Songfestival Top 50 wordt op de finaledag van het Eurovisie Songfestival op 22 mei uitgezonden tussen 12.00 en 16.00 uur, gepresenteerd door Paul en Cielke vanuit Ahoy, Rotterdam.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie