Programma

Twee bijzondere gitaren van Eddie van Halen worden geveild

  1. Nieuwschevron right
  2. Twee bijzondere gitaren van Eddie van Halen worden geveild

Eddie van Halen overleed 6 oktober aan de gevolgen van keelkanker. Veilinghuis Julien's Auctions maakte begin deze week bekend dat er twee van zijn gitaren worden geveild.

Van Halen speelde niet alleen gitaar, hij was ook degene die de 'two-hand-tappingtechniek' populair maakte en bekend stond om zijn bijzondere gitaarontwerpen. Een van de gitaren die wordt geveild heeft hij samen met zijn gitaarontwerper gemaakt. Die gitaar deed hij cadeau aan een vriend in 1991. De andere gitaar is een elektrische gitaar uit de Charvel EVH Art Series.

'We zijn vereerd'

Begin deze maand overleed Eddie Van Halen op 65-jarige leeftijd na een lange en zware strijd met keelkanker. Voor zijn dood was al besloten om de gitaren te veilen. De instrumenten zullen op 5 december worden geveild tijdens de jaarlijkse Icons & Idols Trilogy: Rock 'N' Roll-veiling en zullen naar verwachting tussen de 60.000 en 80.000 dollar opbrengen. "We zijn vereerd om op dit evenement twee iconische gitaren uit zijn briljante en laaiende carrière als een van de grootste en meest begaafde gitaarhelden van de rock te mogen veilen," laat Darren Julien, President/Chief Executive Officier van Julien's Auctions weten. Naast de gitaren gaat er ook een glitterhandschoen van Michael Jackson onder de hamer, een gitaar van Kurt Cobain en Aerosmith's 1993 MTV Moonman Award.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

De rockband Van Halen stond in 2019 met drie noteringen in de Top 2000. Benieuwd hoe de nummers zich de laatste jaren door de lijst hebben bewogen? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie