Programma

Vandenberg over zijn auditie bij Thin Lizzy: 'Ik was een beetje een broekie'

  1. Nieuwschevron right
  2. Vandenberg over zijn auditie bij Thin Lizzy: 'Ik was een beetje een broekie'

In deze nieuwe aflevering van De Harde Bonanza is gitarist Ad Vandenberg een uur lang als co-host te gast.

Vandenberg is vooral bekend geworden met de bands Vandenberg en Whitesnake. Denk aan de nummers 'Burning Heart' en 'Is This Love'. In De Harde Bonanza vertelt hij onder andere over zijn voorbereidingen voor een concert van Whitesnake, zijn auditie bij Thin Lizzy, de meest opmerkelijke locaties waar hij over de wereld is geweest, het album van Manic Eden en nog veel meer.

'Ik was een beetje een broekie'

Als antwoord op de vraag of Vandenberg het leuker vond om zijn eigen band te starten of zich aan te sluiten bij een wereldband zei hij volmondig: "Mijn eigen band starten." Is dat ook de reden dat hij zich uiteindelijk niet bij hardrockband Thin Lizzy aansloot? "Nou, dat zat toch anders in mekaar," vertelt Vandenberg. "Ik was een beetje een broekie en ik dronk nog niet eens in die tijd. Over broekie gesproken, ik had toen mijn eerste leren broek gekocht, want ik dacht, ik moet er toch een beetje cool uitzien." Met zijn leren broek en zijn gitaar onder de arm vertrok hij naar Engeland waar hij werd opgehaald door de manager van de band. Onderweg zei de manager: "Je moet maar eens kijken of dit wereldje iets voor je is."

De tweede dag was de toenmalige zanger Phil jarig. "Binnen no-time was iedereen hartstikke dronken, maar ik dus niet. Ik begreep niet in welk universum die gasten rondzwierden en toen ben ik een andere kamer op gaan zoeken. Toen zag ik een boek staan van Jimi Hendrix dus ging ik in een hoekje dat boek lezen. De manager kwam naar me toe en zei: 'Dit is waar we het over hadden, denk je dat dit jouw wereldje is?'" Hij besloot daarom toch eerst zijn opleiding aan de kunstacademie af te ronden.

Benieuwd wat hij vertelt over hoe het nu is met Vandenberg’s Moonkings, de huidige line up van Vandenberg en natuurlijk het album 2020? Beluister dan hier de podcast:

#7 - Een uur met Ad Vandenberg is te kort (S02)

De Harde Bonanza

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken. De Harde Bonanza, een podcast van BNNVARA en NPO Radio 2, is te beluisteren via Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Nummers aanvragen kan via dehardebonanza@bnnvara.nl. Caroline en Mike kijken uit naar vette aanvragen, leuke verhalen en smeuïge anekdotes. Als je het leuk vindt om een keer door gebeld te worden, zet even je telefoonnummer in je mail.

Foto omslag: Ad Vandenberg

Ster advertentie
Ster advertentie