Programma

Hitkrant stopt met papieren tijdschrift

  1. Nieuwschevron right
  2. Hitkrant stopt met papieren tijdschrift

Een zwarte dag, want de Hitkrant ligt voor het laatst in de winkels. Met wie kun je beter terugblikken dan dé fotograaf van het blad, William Rutten?

Veertig jaar lang kon iedereen die geïnteresseerd was in muziek, sterren, hete roddels, mooie foto's en posters, horoscopen, datingtips en heel veel meer genieten van de Hitkrant. Helaas komt daar op de inktzwarte dag 28 maart een einde aan, want dan ligt de allerlaatste editie in de winkels. End of an era: Hitkrant is niet meer.

30 jaar geleden

Met wie kun je het beste namijmeren over het legendarische blad? Met de man die zo'n 25 jaar de ene na de andere foto leverde: William Rutten. Hij stond er 30 jaar geleden als 17-jarig mannetje voor het eerst in met een foto van het Goede Doel en werd door hoofdredacteur Wouter Verkennis telkens teruggevraagd. "Het werd zoveel werk dat ik mijn school nooit meer heb afgemaakt", vertelt William. Zes jaar geleden nam 'ie zelf al afscheid, maar het blijft triest nieuws.

Quote

Ik heb heel veel te danken aan de Hitkrant. Eigenlijk alles.

William Rutten

Highlights

Doordat William zo veel van deze supersterren voor zijn camera had, heeft hij een enorm netwerk opgedaan en het ene na het andere hoogtepunt meegepakt. Een supershoot met Brad Pitt, een 16-jarige Beyoncé voor de camera, meerdere sessies met Robbie Williams... Hij kan wel even doorgaan. Maar misschien is de shoot met de Red Hot Chili Peppers in een klompenzaak wel de meest bijzondere... Hoe dat ging? Je hoort het hieronder:

Hitkrant-fotograaf William Rutten blikt terug op zijn jaren bij het blad

En nu? Nou, de abonnees ​krijgen nu het blad Girlz op de mat en zes keer per jaar komt er een Hitkrant-special. Maarja... dat is toch niet helemaal hetzelfde.

Ster advertentie
Ster advertentie