Programma
KRO-NCRV

William Rutten: 'Ik heb een emmer water over mij heen gehad van Ozzy Osbourne'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. William Rutten: 'Ik heb een emmer water over mij heen gehad van Ozzy Osbourne'

In Het Oor Wil Ook Wat belt Emmely de Wilt met fotograaf William Rutten over het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje, maar ook over welke bijzondere dingen hij heeft meegemaakt tijdens fotograferen.

Rutten is jurylid van het programma Het Perfecte Plaatje. "Dit programma is een onverwachts cadeautje wat op mijn pad is gekomen en nu al bijna tien jaar mag duren", vertelt Rutten. Kan hij altijd goed zien wie het goed gaat doen? "Je hebt altijd verwachtingen, maar je hebt het altijd verkeerd. Je weet het gewoon niet in dit programma, want je moet een beetje mazzel hebben. Het moet meezitten en de opdracht moet je een beetje liggen. Het hangt van zoveel factoren af."

'Iedereen kan fotografie leren'

Emmely vraagt zich af of fotografie aan te leren is of dat je er echt oog voor moet hebben. "Je kan het absoluut aanleren, maar je merkt wel dat de bekende mensen die meedoen, die hebben artistieke beroepen en dat werkt wel heel erg mee. Ze kunnen artistiek denken en beeldend denken, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen fotografie kan leren", aldus Rutten.

Natte camera door Ozzy Osbourne

Heeft iemand weleens een camera van Rutten vernield? "Ik heb weleens een emmer water over mij heen gehad van Ozzy Osbourne, maar ook kleine foutjes tijdens optredens waardoor Marilyn Manson een soort hakbijl langs mij heen haalde, omdat ik te dichtbij stond. Het hoort er allemaal bij", aldus Rutten. Wat als je camera is vernield? Bij Ozzy Osbourne was het een foutje, want hij wilde het water over het publiek gooien, maar hij redde het niet. "Toen hebben ze dat allemaal keurig vergoed, dus ik kan er helemaal niks negatiefs over zeggen."

William Rutten heeft heel veel mensen voor de camera gehad. Heeft hij iemand die hij graag vaak fotografeert en waarbij het altijd raak is? Je hoort het hieronder:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie