Programma

Dit nummer veranderde het leven van Bruce Springsteen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit nummer veranderde het leven van Bruce Springsteen

De Amerikaanse muzikant mocht een bezoek brengen aan The Tonight Show met Jimmy Fallon en daar werd veel besproken, van de eerste nummers dat hij leerde spelen tot het uitbrengen van zijn nieuwe album Letter To You.

Bruce Springsteen en Jimmy Fallon hebben het eerst over zijn nieuwste plaat Letter To You. "Ik ben er heel erg trots op", vertelt de Amerikaanse muzikant. "Ik hou van muziek waarbij de zanger zowel blij als verdrietig kan klinken. Je voelt dat de wereld zich voor jou opent. Letter To You zorgt naar mijn mening voor de balans."

Twee akkoorden

Naast zijn album praten Fallon en Bruce ook over zijn eerste optredens als tiener in New Jersey, inclusief de eerste nummers dat hij ooit leerde spelen. "Het enige dat ik me het meest herinner is dat ik opstond en 'Twist and Shout' zong", herinnert Springsteen zich. "En ik zing het sindsdien." Fallon vraagt zich af of het ook het eerste nummer is dat Springsteen heeft leren spelen, maar daar heeft de muzikant een duidelijk antwoord op. "Dat was het eerste rocknummer", verduidelijkt Springsteen voordat hij het onverwachte nummer laat weten dat hem aan een carrière van meer dan vijftig jaar zou doen beginnen. "Het eerste nummer dat ik ooit heb geleerd was het nummer 'Greensleeves'. Het was een volkslied, en het eerste dat ik had, was een groot boek met Amerikaanse volksmuziek", vervolgde hij. "En dus leerde ik dat nummer eerst, omdat het maar twee akkoorden had. Uiteindelijk ging ik naar het derde akkoord, waardoor je 'Twist and Shout' kon spelen."

Hoe Bruce het begin van zijn carrière heeft ervaren? Je hoort het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot


Ster advertentie
Ster advertentie