Programma
AVROTROS

Snackspert Eke Bosman: 'Nederland zit vol met snacklegendes'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Snackspert Eke Bosman: 'Nederland zit vol met snacklegendes'

'Als je zondigt, doe het dan goed.' Dat is de insteek waarmee Eke Bosman, beter bekend als de Snackspert, op Instagram allerlei soorten (frituur-)snacks door het hele land recenseert. Hij vertelt alles over zijn opmerkelijke carrière en zijn nieuwe boek bij Annemieke’s A-Lunch.

Eke’s liefde voor snacks is er – letterlijk – met de paplepel ingegoten. "Ik ben eigenlijk al met twee frikandellen in de hand geboren. Van kinds af aan was ik snack-fan." Niet dat Eke in zijn jeugd geen gezonde maaltijden at. "Maar het was voor mij een feestje om een frikandelletje te halen."

Snackspert

Door de jaren heen blijft Eke zijn passie voeden en delen. Dat laatste – het onophoudelijk praten over de beste snacks – werkt op verjaardagen soms nogal op de zenuwen. En daarom adviseert iemand hem bij zijn zoveelste monoloog om snacks te gaan recenseren.

Inmiddels is Eke als 'snackspert' niet alleen recensent, maar heeft hij ook een snackcolumn in ’t Parool en is hij 'foodfluencer'. "Ik krijg dagelijks iets van 10 à 20 tips in mijn inbox en die noteer ik allemaal", vertelt hij tegen Annemieke. "Nederland zit vol met snacklegendes eigenlijk. In Friesland kun je terecht voor een wrap met daarin een frikandel met een Gouda kaas, het is super lekker. Je kunt in Maastricht terecht voor het beste zuurvlees. Het hele land vol met parels."

De beste snacks-tips

Bij Annemieke roept dit smakelijke verhaal meteen het beeld van eierbal op. En Eke heeft speciaal voor haar een aanrader. "De 'fireball' vind ik nog lekkerder, in Groningen. Dat is een pittige variant van de eierbal."

De snackspert deelt dus een hoop nuttige informatie als je een vette hap zo af en toe kan waarderen. Maar op Instagram terugzoeken waar de beste lokale snacks te vinden zijn, is natuurlijk niet zo eenvoudig. Daarom heeft Eke nu ook een boek geschreven. Daarover en meer vertelt hij in Annemiekes A-Lunch:

Video niet beschikbaar

Annemiekes A-Lunch

Annemiekes A-Lunch beluister je iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00u op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie