Programma

Carlos Santana en Rob Thomas werken na 22 jaar weer samen

  1. Nieuwschevron right
  2. Carlos Santana en Rob Thomas werken na 22 jaar weer samen

Met Smooth scoren Carlos Santana en Rob Thomas in 1999 de grootste hit van hun carrières. 22 jaar later slaan de gitarist en de zanger opnieuw de handen ineen.

De oorspronkelijke samenwerking tussen Carlos Santana en Matchbox Twenty-frontman Rob Thomas is overal in 1999. Smooth wordt in dat jaar bekroond voor drie Grammys. Ook het album Supernatural, waarvan het nummer afkomstig is, valt flink in de prijzen. De plaat mag negen Grammys in ontvangst nemen, en is met U2's How To Dismantle An Atomic Bomb recordhouder op dat gebied.

Move

22 jaar na het succes van Smooth werken Santana en Thomas wederom samen, al was het niet helemaal gepland om dat te doen. Move is oorspronkelijk door Thomas en de band American Authors geschreven voor zijn soloalbum. Maar toen de zanger besefte dat de track een Latin-achtige sound heeft, besloot hij om Santana uit te nodigen. "Rob werkte eraan en wilde weten of ik mee wilde doen", vertelt Santana aan Rolling Stone. "En zodra ik het hoorde, zei ik: 'Dit is een krachtig zomernummer.'"

Santana vroeg Thomas daarom of hij het nummer mocht hebben voor zijn aankomende album, dat op 15 oktober verschijnt. Op die plaat, Blessings And Miracles, werkt de gitarist samen met een grote lijst aan gastartiesten, waaronder Chris Stapleton, Steve Winwood en Metallica-gitarist Kirk Hammett.

Beluister Move hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blik hieronder terug op de clip van Smooth uit 1999:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Santana en Rob Thomas in de NPO Radio 2 Top 2000

Smooth van Santana en Rob Thomas stond op plek 1803 in de afgelopen editie van de NPO Radio 2 Top 2000. Het is een van de vijf noteringen van de gitarist in de lijst.

​Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie