Programma

Nederland is door!

1. Nieuwschevron right
  2. Nederland is door!

We haalden het, op het nippertje! De 8e finale tegen Mexico samengevat in 7 liedjes.

Hitte

1 ding is duidelijk: het is heet in Fortaleza: naar verluidt 38 graden op de middenstip. Dat betekent veel zweten, extra drinkpauzes en 'vochtverlies' voor alle spelers...

Dirk Kuyt = James Brown

Op het web wordt Dirk Kuyt tijdens zijn 100e interland vergeleken met James Brown, want hij is de "hardest working man in soccer". Gefeliciteerd met je jubileum Dirk!

Hersenschudding

Nigel de Jong gaat er al snel uit en wordt door Bruno Martins Indi vervangen: hij kan dus langer spelen dan eerder door de bondscoach medegedeeld... Een taaie speler, want hij stond na 96 minuten nog.

Save Tonight

Mexico valt vaak aan, zowel op afstand als in het 16 meter-gebied, maar Jasper Cillessen redt keer op keer... Hoe lang zal hij het volhouden?

0-1 Mexico

Vroeg in de tweede helft valt dan het eerste doelpunt, helaas in het voordeel van Mexico: Dos Santos schiet 'm op afstand in. 'Zal dit nog goedkomen', vraagt iedereen zich af. De sfeer slaat om van optimisme naar ernstige zorg... toch geen verlies?

Sneijder & Huntelaar

Het doelpunt die je wist dat zou komen! Vlak voor tijd weet Wesley Sneijder eindelijk munt te slaan uit het aanvallende voetbal van Oranje! Het is 1-1. In de extra minuten breekt Huntelaar nog eens netjes door de muur die Mexico's doelman Ochoa heet: geen moment te vroeg.