Programma

Ilse (10) naar L.A.

  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse (10) naar L.A.

Na wat mailcontact werd de 10-jarige Ilse Schulenberg uitgenodigd door Mark Schulman, de drummer van P!nk, voor een drumclinic.

Drumtalentje

Het grote voorbeeld van Ilse (10) is drummer Mark Schulman. Hij werkt samen met sterren als P!nk, Tina Turner en Beyoncé. Ilse is zelf een fanatiek drumster en toen ze laatst een lastig nummer van P!nk wilde spelen, trok ze de stoute schoenen aan en mailde ze Mark voor uitleg. Zo kwam het dat Ilse een persoonlijke instructievideo van de drummer ontving.

Inzamelingsactie

Naast de persoonlijke uitleg van Mark, ontving ze een uitnodiging om een workshop bij hem in Amerika te komen volgen. Maar er was een probleem: de prijs! Ilse vertelde aan Gijs Staverman dat ze druk bezig was met het inzamelen van geld: 'Ik ga met folders rond, verkoop cupcakes en ga bij grote bedrijven langs'.

Naar Los Angeles

Uiteindelijk lukte het Ilse om al het geld bij elkaar te sparen, en vloog ze naar Los Angeles toe. Alfred van de Wege vroeg hoe het was. 'Heel erg gaaf!' In één ruimte zijn met haar grote idool vond ze niet heel eng. 'Ik ben niet zo gauw zenuwachtig.' Ilse vertelde verder nog dat ze nu zeker weet dat ze echt heel graag drummer wil worden.

Foto: Facebook Ilse Schulenberg

Ster advertentie
Ster advertentie