Programma

Usher brengt North Sea Jazz tot kookpunt

  1. Nieuwschevron right
  2. Usher brengt North Sea Jazz tot kookpunt

De eerste dag van North Sea Jazz 2017 is broeierig, met optredens van Joss Stone, Steve Winwood en Usher met The Roots.

Steve Winwood

Één van de vele poplegendes die zijn opwachting maakt op North Sea Jazz is Steve Winwood. De toetsenist van Blind Faith, Traffic en The Spencer Davis Group laat een mooie dwarsdoorsnede van zijn uitgebreide repertoire horen, al ontbreekt het merendeel van zijn grote solohits uit de jaren '80. Enerzijds jammer, maar voor wie de voorkeur geeft aan de rockhits van zijn oude bands, zit goed. Alle nummers worden keurig gespeeld door de door wol geverfde muzikanten, zonder dat het er ergens echt uitspringt. Zijn '80s-hit 'Higher Love' krijgt de meest positieve respons.

Joss Stone

Ze was een last-minute aanvulling op het programma, nadat Emeli Sandé het eerder deze week liet afweten vanwege ziekte, maar een overgroot deel van de bezoekers komt desondanks op het optreden van Joss Stone af. De lieflijke Britse blondine blijkt nog steeds populair. Ze rekt veel van haar liedjes op met vocale tierelantijntjes, met name de ballad 'Right To Be Wrong', en tussen de nummers door praat Joss erg veel. Toch blijven haar soulhitjes uit de zeroes onverminderd fijn.

Usher & The Roots

Op papier is het een wat merkwaardige combinatie: hiphopband The Roots met R&B-zanger Usher, wiens hits volledig elektronisch gefabriceerd zijn. Op het podium van North Sea Jazz blijkt het wonderwel te werken. Ushers pophits 'Yeah' en 'You Make Me Wanna...' worden vakkundig aangekleed door de muzikanten van The Roots, terwijl Usher zijn vocalen leent aan Roots-nummers als 'You Got Me'. Met zijn zwoele stem, flitsende danspasjes en strakke buikspieren brengt Usher de zaal tot een kookpunt. Een waar feest om de eerste avond af te sluiten.

North Sea Jazz op NPO Radio 2
Live vanaf locatie met o.a. backstage-sessies en registraties
Vrijdag 7 juli 18.00 - 24.00 uur
Zaterdag 8 juli 16.00 - 24.00 uur
Zondag 9 juli 16.00 - 24.00 uur

Foto's: Bullet-Ray & HP van Velthoven

Ster advertentie
Ster advertentie