Programma

Ten Summoner's Tales: het succesvolle thuis opgenomen album van Sting

  1. Nieuwschevron right
  2. Ten Summoner's Tales: het succesvolle thuis opgenomen album van Sting

In 1992 koopt Sting het Lake House, een prachtig huis met een enorme tuin. Hij besluit om zijn vierde soloalbum thuis op te nemen.

Landhuis

Op 9 maart 1993 komt het album Ten Summoner's Tales uit. Aan de release gaat een bijzonder proces vooraf. Sting koopt een jaar eerder een magnifiek landhuis. "Ik raakte meteen verkocht aan de fantastische tuinen. Als ik er doorheen liep, had ik het gevoel dat ik in een droom beland was." Hij voelt zich door de omgeving ontzettend geïnspireerd voor het maken van nieuwe muziek.

Quote

Ik houd echt niet van studio's. Het lijken wel gevangenissen, omdat je dan maandenlang geen frisse lucht en zonlicht hebt.

Sting

Eetkamer

Sting houdt totaal niet van studio's, dus hij bedenkt een plan om zijn vierde soloalbum thuis op te kunnen nemen. ​"Ik vind studio's lijken op gevangenissen, omdat je jezelf helemaal afsluit van de omgeving, waar je de buitenlucht en het zonlicht maandenlang niet hebt." Sting besluit om de eetkamer om te bouwen tot studio en de producer, alle bandleden en instrumenten te laten overkomen. "De keuken was een deur verder, dus we konden de hele dag van de geur van lekker eten genieten."

Bekijk hieronder een interview met Sting over en bij zijn landhuis:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Fields Of Gold'

De titel van het album is een combinatie van zijn familienaam (Sumner) en het karakter The Summoner in het boek The Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. Op Ten Summoner's Tales blijft Sting dichtbij zichzelf. Dat bewijst het nummer 'Fields Of Gold'. Het is ongetwijfeld het meest bijzondere nummer in combinatie met de opnamelocatie, omdat Sting door het raam de velden kan zien waarover hij zingt. 'Fields Of Gold' staat in de Top 2000 van 2017 genoteerd op #183.

Bekijk hieronder de video van 'Fields Of Gold':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie