Programma

Edsilia Rombley: 'Mijn kinderen hebben Hemel & Aarde nooit gehoord'

  1. Nieuwschevron right
  2. Edsilia Rombley: 'Mijn kinderen hebben Hemel & Aarde nooit gehoord'

In de vierdelige serie Bureau Eurovisie gaat Jeroen Kijk in de Vegte op zoek naar de succesformule achter een winnend nummer op het Eurovisie Songfestival.

Als groot songfestivalfan wil hij natuurlijk niets liever dan deze internationale muziekwedstrijd vaker naar Nederland halen, maar dan moeten we wel vaker winnen. Hoe? Jeroen zoekt het uit met hulp van een panel bestaande uit illustere oud-deelnemers en winnaars zoals Duncan Laurence, Johnny Logan, Jeangu Macrooy, Lenny Kuhr en Emmelie de Forest. Jeroen verwelkomt de Eurovisie-experts in zijn huiskamer op de Euromast in Rotterdam, waaronder Edsilia Rombley, Henkjan Smits, Sietse Bakker en Peter Van de Veire. In elke aflevering schijnt YouTube-ster en Eurovisie-presentatrice Nikkie de Jager, als groot songfestivalfan, haar vrolijke licht over de thema’s die besproken worden.

Het zijn van een goede Eurovisie-kandidaat

In de eerste aflevering van Bureau Eurovisie gaat Jeroen in gesprek met oud-deelnemer en presentatrice van het Eurovisie Songfestival: Edsilia Rombley! Edsilia vertegenwoordigde Nederland twee keer op het Eurovisie Songfestival, in 1998 en 2007. Jeroen en Edsilia bespreken in deze aflevering de belangrijkste punten voor het zijn van een goede Eurovisie-kandidaat en een succesvol nummer. Daarnaast vertelt Edsilia over haar persoonlijke ervaringen met het Songfestival en hoe ze daar vandaag de dag op terugkijkt. De kinderen van Edsilia zijn wat minder bekend met haar songfestivaldeelnames. “Toevallig laatst op een feestje hoorde de jongste het nummer en die wist dat het mama was, maar hoe heet het nummer ook alweer?”

Hoe begon het songfestivalavontuur voor Duncan Laurence?

Wat maakt een perfecte kandidaat voor het Songfestival? Jeroen bespreekt het met ons panel bestaande uit oud-deelnemers en winnaars. Het panel spreekt zich uit over de authenticiteit van artiesten en het complete plaatje om succesvol te zijn op het Eurovisie Songfestival. Daarnaast praat Jeroen met niemand minder dan Duncan Laurence, de winnaar van het Eurovisie Songfestival in 2019 met zijn nummer Arcade. Hoe begon dit avontuur voor Duncan? En wie hebben een belangrijke rol gespeeld in zijn Eurovisie-avontuur? En het wil nog wel eens voorkomen dat een nummer naar aanloop van het Songfestival een aantal veranderingen ondergaat. Hoe is dat gegaan voor Duncan?

Kijk hieronder naar de eerste aflevering van Bureau Eurovisie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bureau Eurovisie

In de vierdelige serie gaat Jeroen Kijk in de Vegte op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Nederland vaker het Songfestival zou kunnen winnen. Bureau Eurovisie is vanaf 26 april wekelijks te zien op het YouTubekanaal van NPO Radio 2.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie