Programma

Duetten van Neil Young

  1. Nieuwschevron right
  2. Duetten van Neil Young

Zanger Neil Young mag zichzelf officieel een 'Old Man' noemen, want hij wordt alweer 70 jaar. Door de jaren heen heeft hij geweldige duetten gezongen.

Met Guns N' Roses

Het album After The Goldrush is volgens velen één van de beste platen van Neil Young. Het nummer 'Don't Let It Bring You Down' is vaak gecoverd, onder meer door Sting, Seal, Wolfmother en Annie Lennox. Hier zingt Neil Young het met Guns N' Roses (helaas zonder Slash). De stem van Axl Rose lijkt veel op die van Young.

Met Paul McCartney

Neil Young stond al op het podium toen er nog nieuwe platen verschenen van The Beatles. Samen met ex-Beatle Paul McCartney zingt Neil Young hier een stevige versie van de Beatles-klassieker 'A Day In The Life', opgenomen in Hyde Park in Londen.

Met Emmylou Harris

Met een voor zijn doen diepe fluisterstem zingt Neil Young hier een aandoenlijke cover van het John Denver-nummer 'This Old Guitar', samen met de befaamde countryzangeres Emmylou Harris. Danver nam het in 1974 op voor zijn album Back Home Again.

Met Eddie Vedder

Met zijn hardere werk heeft Neil Young min of meer het fundament gelegd voor wat later grunge zou worden. Niet zo gek dus dat Young aan Pearl Jam-zanger Eddie Vedder gekoppeld werd tijdens het benefietconcert voor de nabestaanden van de aanslagen op 11 september 2001. De twee spelen hier 'Long Road'.

Met Elton John

Een opmerkelijke combinatie, maar het klinkt toch heel erg mooi: Neil Young en Elton John op het Lesley Duncan-nummer 'Love Song'. James Taylor, Eddie Vedder en Shawn Colvin zingen overigens in het achtergrondkoortje, al is dat vanwege de matige kwaliteit van de beelden amper te zien. Luister maar gewoon.

Met The Band

Al in 1969 neemt Neil Young het nummer 'Helpless' op met zijn band Crazy Horse en een jaar later recyclet hij het voor het album Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young. Hier een prachtige liveversie waarbij Young ondersteund wordt door The Band, bekend van hits als 'The Weight' en 'The Night They Drove Old Dixie Down'.

Met Bruce Springsteen, Michael Stipe en John Fogerty

Tijdens de presidentsverkiezingen van 2004 wordt een groots concert georganiseerd onder de naam Vote For Change. Neil Young gaat hier in duet met Bruce Springsteen op de rockhit 'Rockin' In The Free World', terwijl ook John Fogerty van Creedence Clearwater Revival en Michael Stipe van R.E.M. een moppie meezingen.

Met Josh Groban

Iedereen jaar organiseert Neil Young de zogenaamde Bridge School-concerten, waarbij bevriende muzikanten van de Canadese rocker optreden. De operapopzanger Josh Groban is in 2008 bij zo'n benefietshow en gaat met Young in duet op de classic 'Harvest Moon'.

Met Jimmy Fallon

Talkshowpresentator Jimmy Fallon blijkt een uitstekende imitator van Neil Young te zijn. Verkleed als Young zong Fallon eerder al hits als 'Whip My Hair', 'The Fresh Prince Of Bel Air' en 'Sexy And I Know It'. Samen met de echte Neil Young zingt Fallon 'Old Man' en de stemmen zijn amper van elkaar te onderscheiden.

Met Waylon Jennings

We kennen Neil Young vooral van zijn singer-songwriterliedjes en rocknummers, maar hij heeft ook ouderwetse countrymuziek gemaakt. Young werkte in 1985 samen met Waylon Jeninngs op het album Old Ways en datzelfde jaar stonden de twee grootheden op de eerste editie van Farm Aid met 'Get Back To The Country'.

Met Jack Johnson

Het vierde studioalbum Harvest wordt wel eens als Neils beste gezien. 'Out On The Weekend' is een van de prijs nummers van de elpee uit 1972. Het album beïnvloedde onder meer de Hawaïaanse singer-songwriter Jack Johnson, zoals te horen is in deze uitvoering van 'Out On The Weekend'.

Ster advertentie
Ster advertentie