Programma

Het werd zomer

  1. Nieuwschevron right
  2. Het werd zomer

De meteorologische zomer is begonnen, al valt het weer nog een beetje tegen. Maar zo waren er ook zomerse hits in tijden van kou en regen.

De term zomerhit heeft in het algemeen betrekking op een single die in de warmste maanden van het jaar volop op de radio te horen was. Vaak blijken liedjes die we achteraf als zomerhit beschouwen echter helemaal geen hit in de zomer te zijn geweest. Hieronder vijf voorbeelden die we allemaal kennen.

Don Henley: ‘The Boys Of Summer’

De drummer van countryrockband Eagles had in de jaren 80 een succesvolle carrière als soloartiest, met 'The Boys Of Summer' als grootste hit. De ideale zomerhit, zou je zeggen. Maar nee, de single kwam in februari 1985 de Nationale Hitparade binnen en lag er in maart van dat jaar alweer uit.

Michel Teló: ‘Ai Se Eu Te Pego!’

Hij had maar één hit, de Braziliaanse Michel Tegó, maar hij voerde er wel acht weken de Mega Top 50 mee aan in 2012. Niet in die zwoele zomer van dat jaar, maar toen de rayonhoofden nog hoop hadden op een Elfstedentocht. Een paar maanden later scoorde ook landgenoot Gustavo Lima een nummer 1-hit.

Buster Pointdexter & His Banshees Of Blue: ‘Hot Hot Hot’

David Johansen werd in de jaren 70 bekend als de zanger van de proto-punkband The New York Dolls, maar in Nederland kennen we hem beter als Buster Pointdexter. Zijn enige hit was ‘Hot Hot Hot’, in de zomer van 1989. Eigenlijk verscheen het al in december 1987, maar toen had niemand er interesse in.

Juanes: ‘La Camisa Negra’

Een zwart hemdje, misschien niet de meest ideale outfit voor als het buiten dertig graden is. De Colombiaanse zanger Juanes kwam dan ook in februari 2006 de Mega Top 50 binnen met 'La Camisa Negra'. Omdat het liedje zo zomers aanvoelde, bleef ‘ie wel nog tot half september in de hitlijst hangen.

ABBA: ‘Summer Night City’

Benny en Björn van ABBA waren nooit helemaal tevreden met ‘Summer Night City’ en schrapten het nummer daarom ook als eerste single van de elpee Voules-Vouz. Het werd last-minute toegevoegd aan het verzamelalbum Greatest Hits Vol. 2 en het was een top 10-hit in Nederland... In het najaar van 1978.

Ster advertentie
Ster advertentie