Programma

Kijk terug: Top 2000 Vinyl Voorpret

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug: Top 2000 Vinyl Voorpret

In Top 2000 Vinyl Voorpret duikt elke avond een dj of artiest in de lijst der lijsten aan de hand van zijn favoriete lp's, 12 inches en singles. Kijk de afleveringen hier terug!

Maandag 17 december 2018: Ruben Hein

Vanuit zijn studio in Amsterdam vertelt Ruben Hein over de artiesten die hem sinds zijn vroege jaren inspireren en laat hij opnamen zien van o.a. Ray Charles, James Blake, Fink, Black Eyed Peas en Paul Simon.

Video niet beschikbaar

Dinsdag 18 december 2018: Evelien de Bruijn

Vanuit haar eigen radiostudiootje thuis vertelt Evelien over haar vroegste muzikale passies (zoals het wekenlang onafgebroken luisteren naar Jesus Christ Superstar of het uitschrijven van teksten, bijvoorbeeld die van De La Soul’s ‘Eye know’) en laat ze beelden zien van o.a. Linda Ronstadt, Beats International, Prince, Beth Hart en The Beatles.

Video niet beschikbaar

Woensdag 19 december: Jennie Lena

Drie jaar geleden liet Jennie binnen tien seconden alle stoelen draaien tijdens haar blind audition bij The Voice Of Holland. Ze zong daarbij het nummer ‘Who’s Lovin’ You’, dat ze leerde kennen door de jonge Michael Jackson. Driemaal raden met wie ze deze aflevering begint. Verder staan o.a. Europe, Anderson .Paak, Queen en Nana Mouskouri op het programma.

Video niet beschikbaar

Donderdag 20 december: Jan-Willem Roodbeen

Jan-Willem scoorde zijn eerste platen in de lokale bibliotheek waar hij in de bakken op Kim Wilde en Carol Decker van T’Pau stuitte. Die nam hij maar eens mee naar huis om te luisteren en dat werd het begin van een grote liefde voor muziek. Jan-Willem wijst ons in zijn aflevering op de bijzonderheden van de hoes van Michael Jackson’s Dangerous en laat clips zien van o.a. U2, Johnny Cash, Pink Floyd, Tom Browne en Coldplay.

Video niet beschikbaar

Vrijdag 21 december: Ad Vandenberg

Ad Vandenberg is niets minder dan Hollandse rockglorie. Maakt internationaal furore met de bands Vandenberg (‘Burning Heart’) en Whitesnake (‘Here I Go Again’) en toert momenteel door Nederland met zijn huidige band Vandenberg’s Moonkings. In zijn uur Top 2000 Vinyl Voorpret buitelen de muzikantenweetjes en herinneringen over elkaar heen. Vandenberg toont zijn muzikale voorbeelden en heeft o.a. Focus, Cream, Jeff Beck, Free en Led Zeppelin voor ons in petto .

Video niet beschikbaar

Je hoort de Top 2000 van 25 t/m 31 december op NPO Radio 2.'Check de volledige lijst hier.

Ster advertentie
Ster advertentie