Programma
PowNed

Samen met Tina Turner zingt Eric Clapton over zijn gebroken hart

foto: YouTube Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Samen met Tina Turner zingt Eric Clapton over zijn gebroken hart

Ontdek samen met Desiree van de Heiden in Duet Dinsdag hoe de relatie van Eric Clapton zorgt voor een duet met Tina Turner.

"Relaties, ik zou er een boek over kunnen schrijven", vertelt Desiree in DagNacht. "Het levert vaak drama op, zeker als je per ongeluk verliefd wordt op de vrouw van je beste vriend." Dit overkomt Eric Clapton in de jaren 60, wanneer hij veel samenwerkt met The Beatles-gitarist George Harrison. De twee mannen helpen elkaar met het opnemen van liedjes. De sessies wordt vaak bijgewoond door Pattie Boyd, de vrouw van Harrison.

Er gebeurt veel in de studio, want er wordt niet alleen muziek gemaakt. Tussen Eric en Pattie springen de eerste vonkjes over. Maar Clapton wil de relatie niet verpesten van zijn beste vriend en hij houdt zijn gevoelens voor zich. "Nou ja, soort van. Hij schrijft er namelijk wel een nummer over, Layla."

Het einde van de relatie

Maar als er dan toch scheurtjes in het huwelijk van George en Pattie beginnen te ontstaan, grijpt Clapton zijn kans. "Gek genoeg vindt George dit helemaal prima. Hij zegt zelfs tegen Pattie: "Ik ben blij dat je voor Eric kiest in plaats van een of andere idioot", vertelt Desiree.

"Toch blijkt Clapton niet helemaal de man haar dromen te zijn." De relatie wordt na 10 jaar beëindigd. En Clapton is ervan overtuigd dat Pattie’s vriendinnen daar een grote rol in spelen. Geërgerd maar geïnspireerd schrijft Clapton een nummer over de situatie. Clapton wil van Tearing Us Apart graag een duet maken. "Wie kan je nou beter vragen dan de koningin der duetten, oftewel Tina Turner?", zegt Desiree.

Duet Dinsdag: Tearing Us Apart van Eric Clapton & Tina Turner

Video niet beschikbaar

Unieke live performance

Turner heeft in de jaren daarvoor al samengewerkt met David Bowie en Bryan Adams, dus Clapton past prima in dat rijtje. "En hoewel de plaat geen succes wordt in de hitlijsten, is het een fantastisch nummer om live te zien", vertelt Desiree. Wanneer Eric Clapton en Tina worden omringd door een hele sterrenband met Phil Collins om de drums, Mark Knopfler op gitaar en Elton John op de piano "weet je niet wat je ziet."

Het live optreden check je hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DagNacht

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het vroege ochtendprogramma DagNacht (PowNed), van 04.00 tot 06.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie