Naar homepage
Programma

Black Sabbath door zonder drummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Black Sabbath door zonder drummer

De metalband Black Sabbath gaat voorlopig door zonder drummer Bill Ward. Zo laten ze weten via Facebook. Ward liet vorige week weten niet tevreden te zijn met het aangeboden contract. De overgebleven bandleden, Ozzy Osbourne, Tony Iommi and Geezer Butler gaan door met het opnemen van het nieuwe Sabbath-album.

Opnemen zonder drummer

In een open brief liet hij weten een 'onacceptabel contract' niet te willen tekenen. Sabbath reageerde verrast: "We vinden het jammer via Facebook te moeten vernemen dat Bill niet mee wil doen aan de plannen van Black Sabbath. Onze deur staat altijd voor hem open." Het opnemen zal voorlopig zonder hem moeten gebeuren. Black Sabbath zegt nog niet op zoek te zijn naar een vervangende drummer. Er is dus nog hoop voor reünie. Het is 33 jaar geleden dat de band in originele opstelling heeft gespeeld.

Gezondheid Tony

Vorig jaar is er bij de 63-jarige gitarist Tony Iommi kanker geconstateerd. Daardoor moest het studiowerk van de band verhuisd worden van Los Angeles naar Londen, waar de Brit behandeld wordt. Of Iommi deel zal nemen aan de toer die gepland staat voor deze zomer is nog niet bekend.


Optreden


De band geeft op 12 juni een optreden in de Rotterdamse Ahoy, voorlopig blijft die nog op de kalender staan.

Ster advertentie
Ster advertentie