Programma

NPO Radio 2 Presenteert... Chris Cornell

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Presenteert... Chris Cornell

Ook in november duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer diep in de mooiste popmuziek ooit gemaakt.

Chris Cornell

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van NPO Radio 2 Presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week duikt hij in de muzikale nalatenschap van de in 2017 overleden Chris Cornell.

Ode aan Chris

Van Chris Cornell, bekend als voorman van Soundgarden en Audioslave, verschijnt rond deze tijd een uitgebreid carrièreoverzicht. Soundgarden werd opgericht in 1984 en vormde samen met Nirvana en Pearl Jam het grote driemanschap in de grungemuziek begin jaren negentig. In Audioslave werkte Cornell samen met leden van de band Rage Against The Machine.

De muzikant stond zowel met Soundgarden (in 1992 en 2012) als Audioslave (2004) op Pinkpop én hij stond in 2009 nog eens in Landgraaf op de bill als solo-artiest. Van drie van die concerten hebben we de beelden in deze aflevering. En die vullen we aan met bijzondere opnamen van de grunge-supergroep Temple Of The Dog. Een ode aan Chris Cornell, die in augustus dit jaar een standbeeld kreeg in zijn geboortestad Seattle.

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Chris Cornell
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 23 november rond 22.45 uur

BLOKHUIS

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NTR

Ster advertentie
Ster advertentie