Programma

Gewilde band-re

  1. Nieuwschevron right
  2. Gewilde band-re

Bands als Doe Maar en Madness zochten elkaar weer op en daar zijn we nog steeds blij mee! Mogen we nog meer van zulke re

Lekker blijven dromen

Bijvoorbeeld een reünie van Led Zeppelin. In 1968 richt gitarist Jimmy Page de rockband Led Zeppelin op. Jaren later staat hun 'Stairway To Heaven' nog steeds in de Top 2000. Enkele maanden na het overlijden van drummer John Bonham in 1980 stopt de band ermee. Het laatste optreden van de muzikanten is in 2007 als de mannen bij elkaar komen voor een liefdadigheidsconcert in Amerika. Twee jaar later laat de band weten dat Led Zeppeling niet meer zal toeren. De kans is dus klein dat de bandleden samenkomen voor een reünie, maar een mens moet kunnen dromen.

Pink Floyd

Een andere band-reünie waar we op blijven hopen is: Pink Floyd. Na het overlijden van toetsenist Richard Wright in 2008 lijkt een muzikaal weerzien tussen de rockende bandleden ook al niet zo groot. Gelukkig blijft de band wel gewoon muziek maken. Zo brachten de bandleden, voor het eerst in twintig jaar, een nieuw album uit in 2014. Alles is dus nog mogelijk.

Oasis

Uit elkaar, bij elkaar en toch weer uit elkaar. De bandleden van Oasis lijken er maar niet uit te komen. Met name de gebroeders Liam en Noel Gallagher halen regelmatig naar elkaar uit in de media. Inmiddels heeft Noel succes met zijn eigen band; Noel Gallagher's High Flying Birds. Onlangs deelde broertje Liam een selfie met een backstagepasje van het optreden van de High Flying Birds. Zouden de broertjes zich dan toch herenigen?

Guns N' Roses

Na het grote succes in de jaren 80 en begin jaren 90 valt Guns N' Roses langzaam uit elkaar. De verkoop van het album The Spaghetti Incident? dat in 1993 wordt uitgebracht valt tegen. De plaat bestaat volledig uit covers. Lag het aan de opkomst van Grunge (Amerikaanse gitaarrock) of waren de muzikanten (tijdelijk) hun creativiteit verloren? Een feit is dat na dit album de band langzaam uit elkaar valt. De meeste bandleden blijven wel afzonderlijk van elkaar muziek maken. Toch waren ze samen juist zo sterk. Hoe mooi zou het dan ook zijn als de muzikanten nog één keer hun krachten bundelen?

Van welke band-reünie droom jij?

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie