Programma

Jan-Willem en Jeroen duiken in muzikale tijdmachine

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem en Jeroen duiken in muzikale tijdmachine

Jan-Willem Start Op maakte vanochtend een muzikale reis door de tijd. Van 8:00 tot 9:00 uur hoorde je alleen maar nummers die luisteraars grijs draaiden toen zij zelf 17 jaar oud waren.

Van Don't You (Forget About Me) van Simple Minds tot Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato. Het passeerde allemaal de revue vanochtend in het 17 uurtje van Jan-Willem Start Op. Samen met hun luisteraars reisden Jan-Willem en Jeroen af naar de tijd dat ze 17 jaar oud waren. "Ik moet zeggen de liedjes die het meest kleven aan die tijd, toch de liedjes zijn waar je op danste", vertelt Jan-Willem. "Dus Dromen Zijn Bedrog, dat was in 1994 toen ik 17 was één van de meest gedraaide liedjes. Maar wat ik heel tof vond was bijvoorbeeld Inside van Stiltskin, dat draaide Rob Stenders vaak."

Ander tijdperk

"Het grappige is dat je in je herinnering wel platen hebt, maar dan ga ik ze opzoeken en dan blijken ze toch in een ander tijdperk te zijn", vertelt Jeroen. "Eentje die mij bijstaat is Incognito en Always There." Krezip inspireerde Jan-Willem en Jeroen om het 17 uurtje te doen. De band stond namelijk vanochtend op de bühne met hun gloednieuwe single Seventeen, waarmee ze terugblikken op de tijd dat zij nog 17 waren.

Check hieronder welk liedje Jan-Willem op zijn zeventiende gebruikte om iemand verkering te vragen:

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie