Programma
EO

Tekstuele Voorlichting met Oscar and the Wolf

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tekstuele Voorlichting met Oscar and the Wolf

In Martine In De Middag duikt Martine ten Klooster samen met Oscar and the Wolf-frontman Max Colombie in nieuw nummer Angel Face: een zwaar nummer in een licht jasje.

“Wat als je de zon nu niet meer ziet schijnen en de vogels niet meer hoort fluiten?”, vraagt Martine. Het zijn heftige dingen, maar voor Oscar and the Wolf-frontman Max Colombie is het heel herkenbaar geweest. Drank en cocaïne speelden hierin onder andere een rol.

Opvallend vrolijk

Hij is hier heel open over, voornamelijk om het taboe te doorbreken. Deze scenario’s bezingt hij ook in zijn nieuwe single Angel Face. “Het liedje klinkt opvallend genoeg heel vrolijk en licht, voor wat het eigenlijk is”, merkt Martine op. Colombie vertelt dat hij altijd op zoek is naar het perfecte contrast tussen licht en donker en de melancholie: “Het is eigenlijk waar Oscar and the Wolf voor staat. Oscar is ‘daytime’ en the Wolf is een metafoor voor de nacht.” Omdat de tekst zo heftig en donker is, wil hij dat in balans brengen met lichtere muziek. “Zodat wij als luisteraars niet wegkwijnen”, vult Martine aan.

"Hey angel face"

Colombie heeft een zware periode achter de rug. “Een onderdeel van die periode was een relatiebreuk. Dat was eigenlijk het gevolg van mijn drugsgebruik en drankmisbruik”, vertelt hij. Het nummer gaat dus eigenlijk over dat specifieke stukje van die periode. Martine is benieuwd waar de titel dan precies voor staat. “Ik was in een bar beland en ik zag er eigenlijk echt heftig uit. In mijn gezicht had ik schrammen van door een bos lopen en dronken zijn”, vervolgt Colombie. Zo belandde hij dus in die bar. “En de barman roept: “Hey angel face, wil je nog wat drinken?” En hij noemde mij zo omdat het eigenlijk een ironische manier was om mij te benoemen.”

Check het volledige gesprek hieronder!

Martine In De Middag op NPO Radio 2

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie