Programma

Alpe d'HuZes: 15 miljoen

  1. Nieuwschevron right
  2. Alpe d'HuZes: 15 miljoen

De inzamelactie Alpe d'HuZes heeft dit jaar bijna 15 miljoen euro opgeleverd. Bert Kranenbarg maakt de voorlopige eindstand bekend op NPO Radio 2.

De tussenstand stond aan het einde van de dag op 11.492.784,58 euro. Daar komt nog eens 3,5 miljoen euro aan toezeggingen bovenop.

Definitieve opbrengt

Het mooie bedrag is nog niet de volledige opbrengst van de fiets- en wandeltocht in de Franse Alpen. In oktober wordt bekendgemaakt wat de definitieve opbrengst van deze jubileumeditie van Alpe d'HuZes is.

Meer dan vorig jaar

Het ingezamelde bedrag ligt zeker anderhalf miljoen euro hoger dan vorig jaar, toen 13,5 miljoen werd opgehaald. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes al 118 miljoen euro opgeleverd in de strijd tegen kanker.

Startsein

De tiende editie van Alpe d’HuZes ging donderdagochtend om half 5 van start. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen gaf het startsein, zoals te horen was in Vroeg Op Frank.

Ontzettend warm

In de namiddag was ontzettend het warm tijdens de tocht en de bewolking leek regen en onweer met zich mee te brengen. Gelukkig bleef die uit. Bert Kranenbarg sprak bovenop de berg met enkele deelnemers.

Opgeven is geen optie

Met Alpe d’HuZes wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar alle denkbare vormen van kanker. Met het motto 'opgeven is geen optie' hoog in het vaandel proberen deelnemers aan de actie tot zes keer te voet of te fiets de top van de Alpe d’Huez te bereiken.

Ster advertentie
Ster advertentie