Programma

Lilian Marijnissen komt na De Derde Kamer met eigen podcast

  1. Nieuwschevron right
  2. Lilian Marijnissen komt na De Derde Kamer met eigen podcast

SP fractievoorzitter en partijleider Lilian Marijnissen komt deze vrijdag met haar eerste podcast: Daarom is het goed. Gijs Staverman belt haar op.

Een tijdje terug was Lilian te gast bij de podcast De Derde Kamer van Wouter van der Groes. Hij heeft ervoor gezorgd dat Lilian haar eigen podcast wilde beginnen. "Ik vond het onwijs leuk toen Wouter langskwam. De formule van een podcast: meer tijd en rust voor een goed gesprek, sprak mij enorm aan." In het dagelijks leven praat Lilian vooral over de waan van de dag, geeft ze een quootje hier en daar, maar blijven de lange gesprekken te vaak achterwege. In haar nieuwe podcast Daarom is het goed, wil ze daar verandering in brengen. "In mijn dagelijkse leven kom ik veel mensen tegen met interessante verhalen en goede ideeën. In mijn podcast ga ik met deze mensen in gesprek."

Daarom is het goed

"Wat moet dat moet, en daarom is het goed", is een uitspraak van Lilians oma. "Zij is al een tijdje overleden, maar speelde een heel belangrijke rol in mijn leven. Ze was een moedige en optimistische vrouw." Het is Lilians lijfspreuk geworden in de politiek. En dus ook de titel van haar nieuwe podcast.

Als eerste gast heeft Lilian sociaal advocaat Carry Jansen weten te strikken. Zij is momenteel nog advocaat, maar gaat over een tijdje stoppen. "In de eerste aflevering ga ik met haar het gesprek aan over het belang van de rechtsstaat en waarom het cruciaal is dat ook mensen met weinig geld een advocaat kunnen betalen."

Zijn al Lilians' podcastgasten SP-stemmers? Beluister het hieronder:

Lilian Marijnissen een gaat podcast maken

De Derde Kamer

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is onder meer te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. Natuurlijk vind je onze podcasts ook op Spotify.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

Meer podcasts van NPO Radio 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie