Programma
KRO-NCRV

Chris Wolstenholme ruilde drumstokken in voor plek als bassist bij Muse

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Chris Wolstenholme ruilde drumstokken in voor plek als bassist bij Muse

Met zijn razendsnelle basriffs heeft Chris Wolstenholme een enorm aandeel in de sound van powertrio Muse. Emmely de Wilt eert de bassist in De Gouden Snaar.

Als lid van het Britse trio Muse bevindt Chris Wolstenholme zich al ruim twintig jaar aan de top van de rockwereld. En dat terwijl de Brit oorspronkelijk geen bassist, maar een drummer is. Wolstenholme zit oorspronkelijk in een punkband die repeteert in de ruimte naast het oefenhok waar zanger Matt Bellamy en drummer Dominic Howard bezig zijn.

De muzikanten kunnen het goed met elkaar vinden, en Bellamy en Howard besluiten om Wolstenholme te vragen om zich als bassist bij hun band te voegen. Hij gaat akkoord, waarmee de line-up van Muse compleet is - al heet de band in eerste instantie nog Rocket Baby Dolls.

Maniakale riffs

Wolstenholme staat te boek als een van de beste rockbassisten, dankzij zijn kenmerkende spel in bekende Muse-tracks. Onder fans van de band is zijn spel in Hysteria het meest populair, al geeft de bassist aan zelf een hekel aan die track te hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Buiten het podium kent het leven van Wolstenholme de nodige ups & downs. De vader van de bassist overlijdt op 40-jarige leeftijd aan de gevolgen van alcoholisme, en Wolstenholme zelf worstelt ook met drankverslaving. Ten tijde van de opnames van The Resistance (2009) besluit hij om zich te melden bij een afkickkliniek. Sindsdien leidt de Brit een relatief rustig bestaan als familieman. Zij het van een flinke familie: Wolstenholme heeft maar liefst tien kinderen.

Bekijk de volledige ode aan Chis Wolstenholme in De Gouden Snaar hieronder:

Video niet beschikbaar

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie