Programma

Familie Avicii richt stichting op voor zelfmoordpreventie

  1. Nieuwschevron right
  2. Familie Avicii richt stichting op voor zelfmoordpreventie

De familie van de Zweedse producer en dj Avicii heeft de Tim Bergling Foundation opgericht. De stichting gaat zich bezighouden met behandeling van psychische problemen en zelfmoordpreventie.

Tijdens zijn leven zette Avicii, geboren als Tim Bergling, zich onder meer in voor goede doelen ter bestrijding van aids en hongersnood wereldwijd. Door de stichting hoopt de familie zijn werk voort te zetten.

'Deze stichting is een manier voor ons om hem te eren'

De Tim Bergling Foundation richt zich op het steunen van mensen en organisaties die zich bezighouden met het aanpakken van psychische problemen en zelfmoordpreventie. Ook zal de stichting projecten ter bescherming van bedreigde diersoorten en tegen klimaatverandering ondersteunen. "Tim wilde graag een verschil maken. Deze stichting is een manier voor ons om hem te eren en zijn geest voort te laten leven", aldus een statement van de familie in Billboard.

Het lichaam van Tim Bergling wordt op 20 april 2018 gevonden in zijn hotelkamer in Muscat, de hoofdstad van Oman. Na het overlijden brengt zijn familie een brief naar buiten waarin ze zeggen dat de Bergling 'zo niet langer kon doorgaan' en 'rust wilde vinden'.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie