Programma
BNNVARA

'Britney Spears zit gevangen in roem'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Britney Spears zit gevangen in roem'

Er is al heel veel over Britney Spears geschreven. Over hoe ze haar hoofd kaal schoor, hoe ze onder curatele kwam en hoe ze twee jaar geleden weer ‘vrij’ werd. Binnenkort kan de hele wereld het verhaal van haar kant lezen in de biografie ‘The Woman in Me’. Maar hoe #free is Britney eigenlijk? Dat bespreken sociaal wetenschapper Linda Duits en zangeres Linde Schöne in Spijkers met Koppen.

Na dertien jaar onder curatele te hebben gestaan maakte de rechter in 2021 een einde aan de ondertoezichtstelling van Britney Spears. Onder luid gejuich van veel fans, want de popzangeres was eindelijk vrij. Bijna twee jaar later komt Britney deze week met een autobiografie waarin ze terugblikt op haar leven. "Ik weet niet of Britney op het punt is dat ze zou kunnen reflecteren. Het wordt meer een concreet verhaal van wat er gebeurd is", zegt Linde Schöne.

Een abortus

Eerder deze week lekte uit dat Britney Spears rond 2000 een abortus heeft gehad. Destijds had ze een relatie met zanger Justin Timberlake, maar hij 'wilde geen vader zijn'. Britney schrijft: 'Hij zei dat we er niet klaar voor waren om een baby in onze levens te hebben.' Zelf wilde ze het kind houden. "Dat Britney dit verhaal zelf deelt, past binnen de celebrity-cultuur. Ze hunkert naar roem en om aandacht vast te houden, moet je steeds meer van jezelf blootgeven en delen", vertelt Linda Duits.

Toch denkt Linde dat het voor Britney anders voelt dan het beeld dat Linda schetst. "Ik denk dat zij denkt, ze weten nu toch al de helft, laat me dan in ieder geval mijn kant vertellen." Of Britney echt vrij is, daar worden vraagtekens bij gezet. Linde: "Op papier, maar wanneer ben je vrij in je hoofd?" Volgens Linda zit Britney gevangen in roem: "Daar kan ze nooit uitkomen, tenzij ze uit het publieke oog stapt. Dan moet je weg van Instagram en geen boek schrijven."

Video niet beschikbaar

Meer van Spijkers met Koppen?

Volg Spijkers met Koppen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie