Programma
PowNed

The Way It Is van Bruce Hornsby & The Range was bijna niet uitgebracht

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Way It Is van Bruce Hornsby & The Range was bijna niet uitgebracht

De Amerikaanse singersongwriter Bruce Hornsby is voornamelijk bekend door zijn hit The Way It Is. Hij werkte daarnaast ook als sessiemuzikant en schreef nummers voor tijdsgenoten als Don Henley en Huey Lewis.

The Way It Is staat sinds de eerste editie van de NPO Radio 2 Top 2000 in de lijst. Hij is door de jaren heen flink gestegen en gedaald, maar in 2021 is de hit goed voor de 1446e plek in de Top 2000. Het nummer, dat de relatie tussen de economische crisis begin jaren '90, het facisme en de rol van de Amerikaanse burgerrechten beweging uitlegt, maakte de destijds nog onbekende Hornsby in 1986 in een klap tot een superster.

Bijna niet uitgebracht

Het had echter weinig gescheeld of de track was nooit uitgekomen. De reden daarvoor: zijn vrouw. Bruce schreef destijds vooral hits voor anderen, maar wilde zelf ook graag in de hitlijsten. Toen hij dit lied schreef, had hij daar een goed gevoel over. Zijn vrouw was er minder fan van; zij vond het liedje 'wel grappig'. Hoe ging het van meningsverschil tot een grote hit? Je hoort het in het fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

2Pac

De Amerikaanse rapper 2Pac sampelde The Way It Is voor zijn (postume) nummer 1-hit Changes. Hornsby neemt nog steeds platen op, zij het zonder zijn achtergrondband The Range.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DagNacht

Je hoort Desiree van der Heiden iedere werkdag met DagNacht tussen 03.00 en 06.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie