Programma

Beide Trainspotting-soundtracks naast elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Beide Trainspotting-soundtracks naast elkaar

De film was een hit in 1996, de soundtrack mogelijk een nog grotere. Nu is er een vervolg van beide.

Een nieuwe Trainspotting

Na ruim 20 jaar is er een vervolg op Trainspotting, de cultklassieker uit 1996. In de film zijn Renton, Bigbie en de anderen 20 jaar verder. De sfeer is echter hetzelfde: rauw.

Lust For Life remix

De meest opvallende track op de nieuwe soundtrack is de The Prodigy-remix van Iggy Pops 'Lust For Life'. Het is meteen ook één van de twee 'oude bekenden' op de playlist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slow Slippy

Het tweede nummer dat ook in 1996 te horen was in de film, is 'Born Slippy' van Underworld. In 2017 keert het terug als 'Slow Slippy'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoewel deze twee tracks de enige zijn die terugkeren na het gat van ruim twintig jaar, zijn er wel meer overeenkomsten te vinden tussen de soundtrack van 2017 en die van 1996. Beide lijsten zijn rauw. En op beide zijn een mix van hits en meer 'underground' platen te horen. Ook klinkt in 2017 opnieuw, net als toen, oud naast nieuw.

Ten slotte: waar het om gaat is natuurlijk dat de muziek werkt met de film. Dat deed het in 1996, de muziek tilde legendarische scenes op. Met deze soundtrack, en regisseur Danny Boyle die daar een neusje voor heeft, hebben we er alle vertrouwen in dat dit weer goedkomt.

T2 Trainspotting 2017

Trainpotting 1996

Ster advertentie
Ster advertentie